Des-Case beluchters geoptimaliseerd

Des-Case beluchters

Des-Case beluchters met een langere levensduur en betere luchtflow

De Des-Case beluchters uit de series Standard, VentGuard en HydroGuard, hebben een re-engineering slag ondergaan. Hierbij is het bedrijf in staat gebleken de hoeveelheid droogmiddel te vergroten bij gelijkblijvende afmetingen en kosten. Het eindresultaat is een 25 – 50% langere levensduur van het filterelement. Dit betekent niet alleen een lagere investering, maar leidt tevens tot een lagere onderhoudsbehoefte.

Beluchters worden bij diverse (hydraulische) systemen toegepast om deze systemen te laten ‘ademen’ wanneer de druk varieert als gevolg van bijvoorbeeld temperatuurverschillen. Omdat de verse lucht die naar binnen wordt gezogen zowel vuildeeltjes als vocht kan bevatten, heeft Des-Case haar beluchters uitgevoerd met twee filters: silicagel ontvochtigt de lucht terwijl een apart vuilfilter de vuildeeltjes uit de gedroogde lucht filtreert. Vuil en vocht krijgen zo geen kans het systeem binnen te dringen en lagers, tandwielen, kleppen en smeermiddelen aan te tasten.

Verlenging levensduur

De levensduur van het filter is onder meer afhankelijk van de hoeveelheid droogmiddel die in het filterelement past. Door een nieuwe, slimme constructie is Des-Case erin geslaagd om binnen de bestaande afmetingen meer droogmiddel op te nemen. De levensduur van de series Standard, VentGuard en HydroGuard is hierdoor toegenomen met 25 – 50% (afhankelijk van het model).

VentGuard en HydroGuard beschikken in de nieuwe versie bovendien over grotere, hoge capaciteit terugslagkleppen die de silicagel afsluiten van de buitenlucht wanneer er geen luchtstroom is. Hiermee is de luchtflow in de nieuwe generatie tot 390% verhoogd.

Voordelen op een rijtje
• Meer droogmiddel verlengt de levensduur van de beluchter.
• Hoge capaciteit terugslagkleppen maken een grotere luchtstroom mogelijk; ook bij een lage scheurdruk (VG & HG-modellen)
• Een ‘bolle’ beschermkap (deksel) voorkomt dat water op de beluchter blijft staan.
• Ribben aan de buitenkant van de behuizing verbeteren de grip bij het (de)monteren van de beluchter.
• Een geïntegreerde dripring voorkomt het binnendringen van water via de ventilatiegaten.

Over Des-Case

Des-Case is een Amerikaans bedrijf dat zich volledig richt op conditionering van hydraulische en smeeroliesystemen. Van aanvoer, opslag, distributie en gebruik tot een verantwoorde afvoer. Met de overname van RMF Systems is tevens de scope van levering versterkt.

Meer informatie

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie