De voordelen van balustrades in de industrie

Balustrades industrie

Balustrades worden steeds populairder in de industrie. Ze zijn sterk gebouwd en gaan lang mee, en dit zijn twee belangrijke aspecten voor allerlei bedrijven. Denk bijvoorbeeld aan fabrieken en productiefaciliteiten waar dag in dag uit gewerkt wordt. Je kunt balustradesystemen kopen en gebruiken voor trappen, om dingen af te scheiden, voor gangen en meer. Maar wat zijn de voordelen van balustrades in de industrie? Wij hebben er een aantal op een rijtje gezet. Lees er hier meer over!

Veiligheid staat voorop

In de industrie staan functionaliteit en veiligheid hoog in het vaandel, en balustrades zorgen hierbij voor een betere bescherming. Denk bijvoorbeeld aan een productiefaciliteit met vloeren van verschillende niveaus. Met strategisch geplaatste balustrades, kunnen risicovolle zones duidelijk worden afgebakend. Hierdoor wordt de veiligheid voor werknemers verbeterd, maar het zorgt tevens voor een efficiëntere indeling van de ruimte. Balustrades kunnen dus voorkomen dat medewerkers van hoogte vallen, maar ook van platforms en loopbruggen. Op deze manier worden ongevallen verminderd, en zal er dus minder risico zijn op letsel. Dit creëert weer een veiligere werkomgeving.

Betere toegankelijkheid

Balustrades voorkomen niet alleen dat medewerkers van hoogte kunnen vallen, maar bieden ook ondersteuning aan medewerkers die bijvoorbeeld trappen en hellingen op en af moeten lopen. Je zou kunnen zeggen dat balustrades het makkelijker maken om op en af te lopen (met of zonder goederen en materialen). De ondersteuning die balustrades bieden kunnen daarom de algehele werkstroom efficiënter maken.

Voldoen aan de veiligheidsvoorschriften

Vooral industriële ruimten zijn onderhevig aan strenge veiligheidsregels. Het is in veel situaties daarom verplicht om balustrades te installeren. Hierbij komt de term “valbescherming” om de hoek kijken. Valbescherming is verplicht vanaf een bepaald hoogteverschil in vloeren. Meestal is het bij een hoogteverschil van meer dan 1 meter al verplicht om valbescherming te hebben (tenzij het als onpraktisch wordt ervaren, bijvoorbeeld bij een uitlaatplaats voor opslag). Vanaf 13 meter hoog moet de minimale hoogte van de bescherming 1,20 m zijn, dus dit zijn allemaal dingen om rekening mee te houden. Laat je altijd even adviseren door een expert om in kaart te brengen aan welke veiligheidsvoorschriften jij moet voldoen.

Aanpasbaar voor gebruik

Verschillende omgevingen vereisen verschillende materialen. Zo zullen balustrades van duurzame materialen waarschijnlijk vaker voorkomen in een industriële omgeving dan een glazen balustrade, die bijvoorbeeld weer veel gebruikt wordt in hotels en woningen. De keuze is dus afhankelijk van de (zware) omstandigheden waar de balustrades voor gebruikt worden. Deze veelzijdigheid maakt het een geschikte oplossing voor verschillende behoeftes.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.