De eerste verdedigingslinie voor industriële netwerken

industriële netwerken

Procentec’s Releases: De eerste verdedigingslinie voor industriële netwerken

Nieuwe oplossingen om je industriële netwerken te beveiligen tegen aanvallen van binnen- en buitenaf. Procentec, een van ’s werelds toonaangevende producenten van diagnose- en monitoringtools, presenteert op geheel eigen wijze haar nieuwste voorjaarsreleases.

Gedurende deze dag zal de Nederlandse producent vier belangrijke oplossingen en een brede subset van Osiris-functionaliteiten onthullen, die zich allemaal richten op het monitoren van netwerkbeveiliging. Net als bij hun vorige productlancering zal het evenement van vandaag online plaatsvinden en zullen engineers, technici en managers van over de hele wereld aanwezig zijn.

Elk van Procentec’s releases vervullen verschillende beveiligingstaken. Uniek is dat ze zowel externe als interne bedreigingen aanpakken. Dit is belangrijk nieuws voor iedereen die zich niet alleen zorgen maakt over de dreiging van hackers en malware, maar ook van personen met legitieme toegang tot hun netwerk.

Pieter Barendrecht, CEO van Procentec, is mega enthousiast over de lancering. “Tegenwoordig is onopzettelijke of opzettelijke sabotage een grote zorg bij iedereen die voor zijn geautomatiseerde processen vertrouwt op een industrieel netwerk. Of het nu gaat om een fout door onervarenheid met een taak of protocol, of om een actie die erop gericht is schade toe te brengen, het kan leiden tot downtime. En dat is kostbaar.”

Security License

De vier hoogtepunten van de lancering zijn niet alleen vernieuwend, maar ook praktisch. De eerste is Security License, dat permanent toezicht houdt op wijzigingen in industriële netwerken die afgeschermd van of juist verbonden zijn met het internet. Het geeft je overzicht en controle vanuit een centraal punt en helpt je sneller te reageren op kwetsbaarheden in de beveiliging.

“Nu veel industriële netwerken geïntegreerd zijn met IT en internet, wordt er veel aandacht besteed aan aanvallen van buitenaf”, legt Barendrecht uit. “Maar een aanzienlijk deel van de inbraken wordt helaas uitgevoerd door personeelsleden. Daarom hebben we Security License ontwikkeld om zowel externe als interne bedreigingen te kunnen opsporen.”

Network Compare

De volgende release is Network Compare. Dit geeft Ethernet-netwerken een extra beveiligingslaag door permanent te controleren op eventuele wijzigingen, nadat er een snapshot van de status is gemaakt. Als er vervolgens een wijziging optreedt, worden er diverse waarschuwingen verstuurd, zodat netwerkbeheerders de tijd hebben om tijdig en adequaat te reageren.

De twee overige uitblinkers zijn LockBox en SeeVerify.

LockBox

Lockbox is een op blockchain gebaseerd platform dat een centraal gecontroleerde catalogus van goedgekeurde firmware biedt, met als doel het hardnekkige probleem van niet-geverifieerde en willekeurig gedownloade software op te lossen.

SeeVerify

SeeVerify is een interactieve tool die veldtechnici leidt door routinematige en minder routinematige taken. Dit hulpmiddel zorgt ervoor dat belangrijke onderhoudstaken worden uitgevoerd en dat de best practices altijd gevolgd worden.

Naast deze vier tools zullen er verschillende nieuwe Osiris-functionaliteiten worden gedemonstreerd, die ook gericht zijn op beveiligingskwesties. “We weten hoe belangrijk het is om industriële netwerken te beschermen tegen aanvallen, ongeacht waar ze vandaan komen,” vervolgt Barendrecht. “Daarom willen we de ‘go-to place’ worden voor OT-netwerkbeveiliging in de industriële automatiseringsmarkt. Samen bieden onze nieuwe releases de eerste verdedigingslinie van een netwerk.”

Mocht je je willen aanmelden voor de Virtuele Productlancering, ben je nog niet te laat. Het platform blijft nog enkele dagen open voor iedereen die zich aanmeldt via de website van Procentec.

Naast verdere informatie over deze innovatieve oplossingen, vinden er diverse activiteiten plaats tijdens het event. Zo hebben bezoekers de gelegenheid om een expert interview van Matthew Dulcey (CTO) met voormalig CTO van FOX-IT Jeremy Butcher bij te wonen over “IT Security vs OT Security”, de nieuwe Procentec Academy te ontdekken, een interview met de CMO van HMS Anders Hansson over de waardevolle samenwerking tussen Procentec en HMS te bekijken, de speciale rooftop BBQ van Pieter Barendrecht (CEO) te bezoeken, waar hij verder zal ingaan op het belang van beveiliging in OT-omgevingen, én de radio show Procentec FM te beluisteren, waarin niet alleen partners van over de hele wereld aan het woord komen, maar je ook kunt genieten van heerlijke muziek.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Dossier - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.