De Covid-19 pandemie – een ware katalysator voor innovatie

Jash Bansidhar innovatie

De wereldwijde gezondheidscrisis zoals we die het afgelopen jaar hebben meegemaakt, leek voor velen tot een rampscenario te leiden. In hun opinie zou het innovatietempo vertragen omdat bedrijven hun resources zouden moeten aanwenden om op korte termijn te overleven. In veel gevallen bleek het tegenovergestelde waar. De Covid-19 pandemie gaf een enorme boost aan innovatie en dat helpt overheden, bedrijven en particulieren het hoofd te bieden aan, wat nu omschreven wordt als, “het nieuwe normaal”.

Zo maakten bestaande organisaties die co-creatie stimuleren, in combinatie met overheidsfinanciering, snelle technologische innovatie mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan Covid-19 apps voor Smart City toepassingen.

“De expertise van Advantech op het gebied van data acquisitie, (edge)computing platforms en datacommunicatie speelt een sleutelrol bij de ondersteuning van deze initiatieven, maar onze betrokkenheid bij innovatie begint en eindigt daar niet.”

Wij ondersteunen ook klanten op het commerciële vlak, co-creatie genaamd, om zo hun eigen innovaties in de markt te stimuleren. Dit gebeurde met meerdere belangrijke technologieën zoals kunstmatige intelligentie (AI), 5G en Edge Computing, waarbij we onze eigen marktleidende positie op het gebied van Industrial Internet of Things (IoT) en Edge computing versterkten.

De pilots en implementatie van 5G-communicatienetwerken kwam in een stroomversnelling terecht om te beantwoorden aan de vraag naar draadloze netwerken met een grotere bandbreedte en kleinere latency. Dit als gevolg van de sterke groei van data intensieve technologien zoals video analytics, machine learning en mobiele applicaties, zoals AGV’s en robotica.

Ondertussen maken bedrijven gebruik van de kracht van AI/ML analysetools om hun operaties sneller, slimmer en compact te maken. Tegelijkertijd vergroot AI het inzicht in de eigen processen en maakt het een meer responsieve klantenservice en communicatie mogelijk.

‘Co-creatie’ staat centraal in de innovatiestrategie van Advantech. Dat betekent samenwerking met toonaangevende partners over de hele wereld, waarbij de beste technologien van beide bedrijven samengebracht worden om end-to-end oplossingen voor specifieke klantapplicaties te leveren.

In samenwerking met Robovision hebben wij bijvoorbeeld een volledig configureerbaar (no-code) platform ontwikkeld, dat gebruikers in staat stelt hun productieprocess te automatiseren en optimaliseren, gebruik makend van computer vision technologie met Machine learning. Fabrikanten kunnen zo beschadigingen en defecten in realtime opsporen, classificeren en reageren wat twijfelgevallen en missers door menselijke fouten elimineert. Zo kan men door het gebruik maken van deze technologien maximale resultaten verkrijgen op het gebied van kwaliteit, (product)veiligheid en efficiency.

Onze samenwerking met BrainCreators leidde tot een intelligente video bewakings oplossing voor visuele inspectie van ruimtes en bedrijfsmiddelen. BrainCreators ontwikkelde met hun team van datascientists ‘Digital inspectors’ waarmee maximaal effectief allerlei inspecties optimaal uitgevoerd kunnen worden – en dat volcontinue, 24/7. Denk hierbij aan de inspectie van snelwegen, openbare gebouwen en producties in fabrieken.

Charles Darwin formuleerde het zo: “Het is niet de sterkste van de soort die overleeft, noch de meest intelligente, het is degene die zich het best kan aanpassen aan veranderingen.” Dat is wat Advantech altijd nastreeft en door samen te werken met partners met dezelfde benadering, ondersteunen wij een verhoogd innovatietempo in de verscheidene IoT sectoren en applicaties.

Auteur: Jash Bansidhar, algemeen directeur, Advantech Europe

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie