Contourdetectie met slechts één LiDAR sensor dankzij schaduwcorrectie

Sensorsysteem

Het Contour2D sensorsysteem is uitermate geschikt om een optimale en efficiënte detectie van producten op transportbanden te garanderen. Het is het enige systeem op de markt dat hier slechts één LiDAR sensor voor nodig heeft. De unieke eigenschappen van de R2000 LiDAR sensor zorgen samen met de bijhorende intelligente algoritmes voor een betrouwbare schaduwcorrectie. De eenvoudige installatie en de snelle en makkelijke inbedrijfstelling in drie stappen maken deze oplossing bovendien uiterst kostenefficiënt.

Om pakketten tijdens het transport naar een volgend station efficiënt en gelijkmatig over een transportband te verdelen, is een betrouwbare detectie een minimumvereiste. Het Contour2D sensorsysteem is de meest efficiënte oplossing op de markt en bestaat uit één enkele LiDAR sensor, die centraal boven de transportband gemonteerd is. Deze centrale positionering betekent dat hij prima in staat is om schaduwen van verpakkingen op de transportband te detecteren, iets wat in andere configuraties tot vertekening van de meetresultaten zou kunnen leiden.

De hoge hoekresolutie van de R2000 2-D LiDAR sensor zal in combinatie met de intelligente algoritmes de schaduw detecteren en corrigeren. De Multi Scan Evaluation Unit (MSEU) van het sensorsysteem zorgt voor het uitvoeren van de algoritmes en de verdere verwerking van de ruwe meetdata uit de LiDAR-sensor.

Omdat er slechts twee componenten (sensor en MSEU) geïnstalleerd moeten worden, vormen de beperkte hardware- en installatiekosten een duidelijke pro voor de Contour2D. In tegenstelling tot conventionele systemen is er geen behoefte aan tijdrovende configuratie om meerdere sensoren met elkaar uit te lijnen. Bovendien maakt de centrale plaatsing van de sensor grote aanpassingen aan de transportband overbodig. Zo kunnen zelfs bestaande installaties achteraf makkelijk worden aangepast.

Meer informatie bij Pepperl+Fuchs

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie