Compacte en krachtige servoactuator met modulaire opbouw

Rollerscrew servoactuator

Exlar zet een nieuwe stap in de technologische evolutie met de introductie van de GTX-serie, de nieuwe generatie van de roller screw servoactuator. Deze innovatie is gebaseerd op de unieke inverted roller screw technologie, geïntegreerd in een borstelloze wisselstroom (AC) servomotor.

Dankzij de samenwerking met ATB Automation is de Exlar GTX-serie beschikbaar in drie verschillende bouwgroottes, met flensmaten van 60, 80 en 100 mm. De actuator heeft een robuuste constructie, geschikt voor nominale krachten tot 15,4 kN, en kan dubbele piekkrachten verdragen. Afhankelijk van de grootte van de constructie varieert de maximale slaglengte tussen 300 en 450 mm. In combinatie met een 400Vac servoregelaar zijn maximale snelheden tot 1100 mm/s haalbaar.

Unieke kenmerken van de GTX-serie Servoactuator

Hoge capaciteit Roller Screws
De roller screws, ook wel planetair rol-schroeven genoemd, in de Exlar GTX-serie hebben een hoge capaciteit. Ze bieden een levensduur die tot vijftien keer langer is en aanzienlijk betere schokbestendigheid dan een kogelomloopspindel van vergelijkbare grootte.

 • Aandrijfas met Spline
  Dankzij de drijfstang met spline, is er geen externe antirotatie-inrichting nodig, wat het ontwerp van de actuator vereenvoudigt.
 • Beschermingsklasse IP66S
  De Exlar GTX-serie servoactuator is ontworpen met een IP66S beschermingsklasse, die zorgt voor een hoge mate van bescherming tegen stof en water.
 • Compatibiliteit met gerenommeerde servoregelaars
  De Exlar GTX-serie kan worden aangestuurd met de meeste bekende servoregelaars op de markt, wat de veelzijdigheid en toepasbaarheid van deze actuator verhoogt.
 • Onderhoudsvriendelijk ontwerp
  De Exlar GTX-serie heeft verwijderbare voorste afdichtingsbussen. Dit ontwerp vereenvoudigt het onderhoud en het opnieuw smeren van de moer, wat bijdraagt aan een maximale levensduur van de actuator.
 • Eenvoudige installatie en vervanging
  De Exlar GTX-serie heeft opschroefbare montage-accessoires, wat de installatie vereenvoudigt en snelle vervanging ter plaatse mogelijk maakt.

Deze geavanceerde eigenschappen maken de Exlar GTX-serie servoactuator tot een belangrijke speler in de wereld van automatisering en robotica. Door continue innovatie streeft Exlar ernaar om efficiëntie en precisie te leveren waar dat het meest nodig is.

Meer informatie

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie