Comau introduceert autonome oplossing voor willekeurig items oppakken

Comau

Comau heeft een autonome oplossing gelanceerd voor het willekeurig oppakken van verschillende items, die gebruik maakt van intelligente visuele hardware en geavanceerde AI-software. Deze oplossing stelt robots in staat om verschillende objecten willekeurig verspreid in een bak op te pakken.

Een veelvoorkomend probleem in de industriële automatisering is het oppakken van onderdelen die willekeurig in een bak zijn geplaatst. Deze taak wordt vaak aan menselijke operators overgelaten vanwege de complexe visuele en robottechnologie die nodig is om onderdelen willekeurig op te pakken. Robots geven de voorkeur aan consistent geplaatste onderdelen voor elke pick. Wanneer een robot verschillende onderdelen op willekeurige locaties en in verschillende orientaties moet oppakken, is een visionsysteem en vaak een 3D-visiesysteem vereist. Deze systemen vereisen dat gebruikers complexe visionapplicaties programmeren en integreren met complexe robotapplicaties. Comau hoopt dit te veranderen met de introductie van de MI.RA/OnePicker.

Innovatieve MI.RA/OnePicker van Comau

De MI.Ra/OnePicker van Comau combineert een robot, een visiesysteem en geavanceerde sensoren. Het systeem gebruikt kunstmatige intelligentie om een pickpositie te berekenen voor elk willekeurig verplaatst object in een bak. Het systeem kan de meest efficiënte positie en methode plannen om een bak met willekeurige items te legen. De MI.Ra/OnePicker kan deze taken uitvoeren zonder CAD-ondersteuning of voorafgaande informatie over de grootte, kleur of vorm van het object.

In de meeste robottoepassingen bepaalt de robotprogrammeur het pad dat de robot zal volgen om het uitgestrekte onderdeel op te pakken en waar het geplaatst moet worden. Echter, bij een autonoom systeem moet de robot zijn eigen pad bepalen. De MI.Ra/OnePicker-oplossing van Comau kan zijn paden ontwikkelen met behulp van virtuele simulatie-tools, die botsingsvrije trajecten bieden die efficiënt zijn bij het verminderen van onnodige bewegingen en de totale cyclustijd.

Veelzijdigheid MI.RA/OnePicker

Het is mogelijk de MI.Ra/OnePicker te bestellen als een complete oplossing met Comau’s Racer-5 COBOT, een robot die schakelt tussen industriële en collaboratieve modus. Het systeem is ook ontworpen om bruikbaar te zijn met elke andere robot op de markt. Het systeem ondersteunt twee soorten camera’s: een Zivid-gestructureerde lichtcamera of een Intel RealSense-stereocamera. Aangepaste grijpers en aangepaste bakken kunnen ook eenvoudig worden geïntegreerd in het MI.Ra/OnePicker-systeem.

Visiegeleide systemen kunnen behoorlijk gecompliceerd zijn en maanden van integratietijd vergen, maar ze kunnen ook robots helpen complexe vormen op te pakken en de nauwkeurigheid van het oppakken te verhogen. Vaak heeft het visionsysteem een ontwikkelomgeving die verschilt van die van de robot, dus moeten coördinatenstelsels worden uitgelijnd en moeten gegevens heen en weer worden uitgewisseld tussen de robot en de camera.

Comau heeft een sterke poging gedaan om deze complexe topologie te verminderen met een setuptool die gebruikers alle nodige parameters geeft. Met de MI.Ra/OnePicker voeren gebruikers eenvoudig parameters in die het algoritme zal gebruiken om robotpaden en griplocaties te bepalen. Comau heeft een reeks vooraf gedefinieerde routines opgenomen die populaire scenario’s omvatten om het integratieproces nog minder pijnlijk te maken. Een merge-functie stelt gebruikers ook in staat om bestaande robotprogramma’s samen te voegen met kant-en-klare programma’s.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.