Comau robots in Siemens platform

Comau robots

Comau robots vergemakkelijkt integratie met Siemens Simatic Robot Library

Dankzij een nieuw communicatieprotocol zijn Comau robots vanuit een Siemens PLC virtueel te programmeren.

Comau uit Grugliasco (Turijn) heeft het Comau Next Generation Programming Platform uitgebracht, een protocol dat de Uniform Robotics Data Interface (URDI) communicatiestandaard implementeert om robotprogrammering te vereenvoudigen. Deze implementatie vergemakkelijkt de volledige integratie van Comau robots met de Siemens Simatic Robot Library, waardoor de complexiteit binnen machineautomatisering aanzienlijk wordt verminderd.

Door deze interface kunnen operators in elke industriesector eenvoudig een of meer Comau robots programmeren via het Siemens ecosysteem dat ze momenteel gebruiken voor andere toepassingen en processen. De interface levert tastbare kosten- en tijdbesparingen op, aangezien alle automatiseringsproducten en cellen kunnen worden beheerd zonder de noodzaak van specifieke competentie in robotprogrammering.

Bedrijven kunnen hierdoor hun efficiëntie en productiviteit verhogen zonder een leercurve te ondergaan, wat de automatiseringsbarrières verder vermindert voor klanten die Siemens PLC’s gebruiken en nu gelede robots willen introduceren.

Voordelen

Door samen te werken met een grote klant in de automobielsector kon Comau de configuratie- en programmeerkosten met 30% verlagen. Dit werd mogelijk door gebruik te maken van zijn robotcontroller met de Siemens Simatic Robot Library. Behalve in de automotive industrie biedt dit mogelijkheden voor end-of-line processen, pick-and-place, het beheer van dozen en palletiseren tot logistiek en meer.

Een voordeel is ook de mogelijkheid om Comau’s robots virtueel te programmeren met de Siemens virtuele PLC-controller. Hierdoor kunnen eindgebruikers en systeemintegrators de programmeervolgorde perfectioneren, het programma ter plaatse downloaden en onmiddellijk beginnen met het uitvoeren van de robot.

Door barrières voor automatisering weg te nemen, kan de Italiaanse robotfabrikant bedrijven van elke omvang in elke branche ondersteunen bij het bereiken van een hogere productiviteit. Ze gebruiken nu dezelfde Siemens PLC die al voor andere toepassingen wordt ingezet. Alle benodigde ‘intelligentie’ wordt direct zonder extra werk van de Siemens-bibliotheek naar de robot overgebracht.

Bron: Robot Magazine

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie