CoLab, het nieuwe applicatiecentrum van SCHUNK

CoLab SCHUNK

CoLab is het applicatiecentrum met nieuwe technologieën en toepassingsgebieden

In het CoLab, het nieuwe applicatiecentrum op de SCHUNK-locatie in Brackenheim-Hausen (Duitsland), kunnen klanten hun automatiseringsoplossingen nu realistisch testen op een oppervlakte van 800 vierkante meter en deze laten valideren door SCHUNK-experts.

De mogelijkheden voor automatisering zijn divers en nieuwe technologieën breiden het spectrum voortdurend uit. Onzekerheden creëren vaak hindernissen die gebruikers ervan weerhouden geautomatiseerde processen te implementeren, ook al is er een groot potentieel. Is de geplande cobottoepassing haalbaar? Kan ik mijn werkstuk optimaal hanteren met de gekozen grijperoplossing? Is de gewenste cyclustijd bereikt? Om meer gerichte antwoorden op deze vragen te kunnen geven, breidt SCHUNK zijn dienstenaanbod uit met een nieuw applicatiecentrum.

Het CoLab biedt klanten de ruimte om samen met de engineers van SCHUNK een oplossing voor hun applicatie te bespreken en te ontwikkelen. Het applicatiecentrum is opgedeeld in kleinere cellen voor lichtgewicht ontwerpen, industriële robots en testopstellingen. Er zijn twaalf industriële robots en cobots beschikbaar om een passende oplossing te vinden voor de specifieke vraagstellingen.

“We ondersteunen onze klanten in het CoLab en stellen het brede SCHUNK-productportfolio beschikbaar om snel en gemakkelijk een geschikte oplossing voor elke toepassing te ontwikkelen. Tijdens onze validatie hebben we de mogelijkheid om eventuele speciale vereisten in overweging te nemen en een bevredigend antwoord op alle vragen te geven“, aldus Dr. Ing. Fabian Ballier, teamleider CoLab.

De focus ligt in de eerste plaats op toepassingsgebieden met betrekking tot de nieuwe SCHUNK-technologieën. Teamleider Ballier en zijn collega’s ondersteunen bijvoorbeeld bij het gebruik van de nieuwe SCHUNK ADHESO-grijpers en bieden een testomgeving voor het gebruik van magnetische grijpers.

De toepassingen hebben veelal betrekking op lichtgewicht robots, maar ook conventionele industriële robots van andere fabrikanten kunnen probleemloos worden geïmplementeerd.

“Het CoLab biedt ons de mogelijkheid om samen met onze klanten nieuwe toepassingsgebieden te ontwikkelen en ervaring op te doen in het gebruik van nieuwe technologieën. Gebruikers kunnen zichzelf vooraf overtuigen van de oplossing en deze uitproberen”, benadrukt Ballier. Naast persoonlijke bezoeken zijn ook digitale meetings of webinars mogelijk. Als u uw automatiseringsoplossing van tevoren wilt valideren, kunt u contact opnemen met uw SCHUNK accountmanager.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie