CO2-voetafdruk heeft invloed op verhoging van productiviteit

CO2-voetafdruk

Essentra Components heeft aangekondigd dat de recente overstap naar duurzame productie niet alleen een positieve invloed heeft gehad op de CO2-voetafdruk, maar ook op de productiviteit en efficiëntie van het bedrijf.

De installatie van nieuwe elektrische spuitgietmachines is een van de grootste drijvende factoren geweest achter de productiviteitsstijging. Twee van de nieuwe machines draaien sinds hun installatie met een OEE-score (Overall Equipment Effectiveness) tussen 70% en 80%. De machines die ze onlangs hebben vervangen, hadden op hun hoogtepunt een gemiddelde OEE-score van slechts 45% over de hele linie.

Naast de verbeterde OEE-scores zijn de draaiuren van de nieuwe elektrische machines aanzienlijk toegenomen met 50%. Een van de vorige machines had 2142 stilstanduren en slechts 700 draaiuren; met de nieuwere machines zijn deze cijfers omgekeerd, met meer dan 2447 draaiuren en slechts 420 stilstanduren (gemeten terwijl ze 24 uur per dag draaiden tussen 1 januari en 2 mei 2021).

Alle negen benchmarks die tijdens het hele elektrische machineprogramma werden gemeten – waaronder: efficiëntie, productiviteit, energiekosten, productiesnelheid en materiaalverspilling – zijn verbeterd sinds de installatie van de nieuwe machines in januari 2021.

CO2-voetafdruk verkleinen zonder vernieuwing infrastructuur

Naast de implementatie van elektrische machines heeft Essentra Components onlangs de samenstelling van zijn LDPE-assortiment aangepast, zodat het nu tot 40% post-consumer gerecyclede kunststoffen bevat. Vanaf de start was het de ambitie om klanten te helpen hun duurzaamheidsscore te verbeteren en hun CO2-voetafdruk te verkleinen zonder hun infrastructuur volledig te hoeven vernieuwen.

De introductie van postindustrieel recyclaat heeft Essentra Components echter niet alleen geholpen om zijn milieukwalificaties te verbeteren, maar ook om zijn scope 3 koolstofemissies te verlagen.

Volgens Richard Sederman, directeur strategie en fusies en overnames van Essentra Components, overtreffen de resultaten van de omschakeling ruimschoots de aanvankelijke investeringen en verwachtingen: “We waren ons ervan bewust dat het doorvoeren van een belangrijke verandering een even grote investering zou vergen, maar we wisten niet hoe snel we de voordelen in het bedrijf zouden terugzien.”

Richard vervolgt: “De algemene ambitie was tweeledig: ten eerste wilden we onze CO2-voetafdruk zodanig verlagen dat het bedrijf dichter bij zijn netto-nuldoelstelling kan komen; en ten tweede wilden we het bedrijf toekomstbestendig maken met nieuwe, efficiëntere machines. Op de lange termijn hadden we verwacht dat deze veranderingen een duidelijke verbetering betekenen voor de dagelijkse gang van zaken, maar we hadden niet voorzien dat de resultaten zo snel zo goed zouden zijn.”

Het team van Essentra heeft zich ook snel aan de nieuwe processen aangepast. Als onderdeel van het eerste rapport werd aan de teams in het hele bedrijf gevraagd of de dagelijkse werkzaamheden een positieve verbetering hadden laten zien en of ze gemakkelijker te beheren waren. Het antwoord was ‘ja’; de bedrijfsfunctionaliteit, productiviteit en efficiëntie zijn ook allemaal verder verbeterd.

“De teams in het hele bedrijf, van de werkvloer tot het hoofdkantoor, hebben keihard gewerkt om deze veranderingen mogelijk te maken,” voegde Richard eraan toe, “dus we zijn blij dat de effecten op hun werk zo positief zijn geweest.

“Het is duidelijk dat groen gaan niet alleen goed is voor het milieu en de CO2-voetafdruk, maar ook beter voor het bedrijf.”

Meer informatie

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Dossier - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.