CmASIC: bescherming- en licentiefuncties voor embedded wereld

Embedded

Wibu-Systems, makers van de CodeMeter-beveiligings- en licentieoplossing, brengt alle beschermings- en licentiefunctionaliteit naar de embedded- en IoT-wereld met de CmASIC, een klein, maar krachtige beveiligd hardware-element. Daarmee wil het technologiebedrijf zich nomineren voor de GIT Security Award van volgend jaar.

CmASIC’s chippakketten hebben de kleinste voetafdruk in de CodeMeter-hardwarereeks. Met een laag stroomverbruik, een groter temperatuurbereik, CC EAL5+-certificering en een ontwerp met minimale impact, vormen ze een ideale basis voor nog slankere embedded systemen. De dubbele interfaces (USB of SPI) bieden flexibele connectiviteit. De vormfactor is gekozen om inbedding op printplaten of in andere systemen of embedded apparaten te vergemakkelijken, waardoor de hele oplossing meer fysieke beveiliging krijgt in vergelijking met de reeds veilige keuze van een externe CmStick of CmCard.

CmASIC’s zijn volledig compatibel met het hele assortiment CodeMeter-licentiecontainers, inclusief hun CmDongle-broers en -zussen en hun verre neven, de CmActLicense-softwarecontainers en de nieuwe generatie CmCloud-containers. Dit betekent dat ook het volledige scala aan CodeMeter-mogelijkheden voor handen is, inclusief de bekroonde Blurry Box-coderingstechnologie van Wibu-Systems en integratie met het bredere CodeMeter-licentiebeheeruniversum. Als aanvulling op de CmASIC’s is de CodeMeter-software ook beschikbaar als een speciale versie (CodeMeter Embedded) voor embedded systemen in slankere en aanpasbare configuraties voor een groot aantal besturingssystemen en architecturen.

CmASIC’s vormen als steunpilaar voor licentiebeheer en beveiliging een aantrekkelijke keuze voor IoT- en embedded computing-oplossingen. Binnen de industriële automatisering wordt steeds meer aandacht besteed aan vraagstukken van betrouwbaarheid en veilige en verifieerbare digitale identiteiten. De juiste middelen om apparaten, actoren en data in een industrieel netwerk te identificeren en te authenticeren, blijken van onschatbare waarde voor het handhaven van de operationele veiligheid en integriteit. CmASIC’s maken tevens moderne, op dienstverlening gebaseerde bedrijfsmodellen mogelijk zoals manufacturing-as-a-service. Deze diensten zijn afhankelijk van een betrouwbare en volledig traceerbare stroom van digitale objecten via datamarktplaatsen naar bestel- en boekhoudsystemen in de backoffice en uiteindelijk naar de machines in de fabrieken.

Met de baanbrekende nieuwe concepten van Wibu-Systems voor veilige, data gestuurde bedrijfsmodellen in tal van nationale en internationale onderzoeksprojecten en ’real-world’ implementaties, bewijzen CmASIC’s hun waarde als integrale onderdelen van een CodeMeter-gestuurde oplossing. CmASIC’s ondersteunen alle reguliere CodeMeter-functionaliteit. Door geavanceerde mogelijkheden zoals CodeMoving toe te passen, verdubbelen CmASIC’s de beveiliging. Deze methode brengt bijzonder gevoelige delen van code over naar de veilige omgeving van een beveiligd hardware-element om van daaruit te worden geactiveerd. En met CmASIC’s wordt niet alleen de code verplaatst naar een conceptueel onbereikbare locatie, maar ook het beveiligde element zelf dat veilig is opgeborgen in een machine of zelfs rechtstreeks op een PCB is ingebed.

De jaarlijkse GIT Security Award wordt elk jaar uitgereikt aan de makers van producten en topinnovaties die het leven van mensen voorzien van sterkere veiligheids- en beveiligingsoplossingen – een duidelijke match voor de visie en het doel van Wibu-Systems. De vele voordelen van CmASIC’s maken de hardware een echte kanshebber voor de GIT Security Award en een waardige opvolger van AxProtector Python, waarvoor Wibu-Systems vorig jaar de prijs in de wacht sleepte.

Oliver Winzenried, CEO en oprichter van Wibu-Systems, is van mening dat de tijd rijp is voor een CmASIC-overwinning: “De industrie van vandaag draait helemaal om veilige identiteiten, digitale certificaten en betrouwbare systemen. Onze CmASIC is letterlijk de bouwsteen die dit alles kan bieden voor embedded industriële systemen. Voor onze klanten is het nu al een winnende technologie.”

WIBU-SYSTEMS AG (WIBU) met het hoofdkantoor in het Duitse Karlsruhe, is in 1989 opgericht door Oliver Winzenried en Marcellus Buchheit. De onderneming is een innovatieve leverancier van beveiligingstechnologie voor mondiaal softwarelicentiebeheer. De brede reeks oplossingen van Wibu-Systems bieden een oplossing voor het afschermen van alle vormen van digitale content, inclusief intellectueel eigendom en softwareapplicaties voor computersystemen, mobiele toepassingen, industriële automatiseringsoplossingen en cloud-diensten.

Meer informatie over Wibu-Systems

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.


Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Dossier - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.