CKS2 Safe Lockout – Safe start

CKS2 sleutelsystemen

Sperren en starten tot en met veiligheidsniveau PL e is mogelijk met het nieuwe RFID sleutelsysteem CKS2 van EUCHNER. Veilig sperren, ook lockout genoemd, voorkomt het starten van een machine of proces zolang een sleutel ontbreekt. Veilig starten, ook autorisatie genoemd, zorgt voor een specifieke start van een bedrijfsmodus of een machinedeel dat alleen mogelijk is als een sleutel aanwezig is.

Meerdere CKS2 sleutelsystemen

Voor zowel sperren als starten kan één, of kunnen meerdere CKS2 sleutelsystemen worden gebruikt. Bij gebruik van meerdere sleutelsystemen, kunnen deze serieel met elkaar worden verbonden, het veiligheidsniveau blijft daarbij Cat. 4 / PL e. Als visueel onderscheid gewenst is, zijn zowel de frontjes als de sleutels leverbaar in verschillende kleuren.

De drie aansluitingen van het CKS2 bestaan uit OSSD-veiligheidssignalen en een communicatiekanaal. Voor individuele aansluiting is er een unit met alleen uitgangen, voor seriële aansluiting is er een unit met zowel in- als uitgangen. Het communicatiekanaal kan optioneel worden aangesloten op een gateway naar IO-Link: Dan ontstaat extra Industrie 4.0 functionaliteit.

Door toepassing van RFID transpondertechnologie is er geen slijtage van het systeem. De mechanische toleranties zijn ruim en er zijn geen elektrische contacten. De sleutel blijft goed op zijn plek zitten en wordt met een clip vastgehouden. Ook als er iets zwaars aan hangt blijft de sleutel zitten. Door de robuuste uitvoering en de hoge beschermingsklasse (IP 67) is het CKS2 sleutelsysteem uitermate geschikt voor industriële toepassingen, ook daar waar het nat en vuil is.

De CKS2 sleutels zijn heel hoog gecodeerd en daarmee beveiligd tegen manipulatie. Alle sleutels hebben een unieke code maar er zijn ook sets leverbaar met identieke codes. Na het inleren van een set wijzigt automatisch de functie van de unit.

Meer informatie bij EUCHNER

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie