B&R servoaandrijving met geïntegreerde Safe Torque bepaling

Servoaandrijving

B&R heeft de ACOPOS P3 servoaandrijving uitgerust met een Safe Torque bepaling. Hierdoor kunnen talrijke veiligheidsfuncties worden gebruikt waarvoor vroeger een externe sensor nodig was. De kosten om aan de machinerichtlijn te voldoen worden zo verlaagd.

Servoaandrijving met Safe Torque

De Safe Torque bepaling is gebaseerd op een interne stroommeting en maakt de veiligheidsfuncties Safely Limited Torque (SLT), Safe Speed Observer (SSO) en Safe Brake Test (SBT) mogelijk. De functies zijn geschikt voor safety applicaties tot niveau SIL 2 / PL d / Cat. 3.

Veilig voorkomen van overbelasting

De SLT functie op de servoaandrijving kan bijvoorbeeld gebruikt worden om het koppel op het aandrijfsysteem op een betrouwbare manier te begrenzen. Zo kan mechanische overbelasting vermeden en veilig afgewend worden. Bovendien kunnen mechanische ontwerpen met SLT kosteneffectiever worden gemaakt. Ook minimaliseert SLT het risico dat operators gewond raken door beknelling of verdrukking tijdens het werken aan een machine.

De veiligheid van de operator garanderen

De SSO functie is een virtuele snelheidssensor die het mogelijk maakt om de SLS veiligheidsfunctie te gebruiken zonder dat een veilige encoder noodzakelijk is. Dit is vooral nuttig bij het gebruik van lineaire of torque-motoren, aangezien deze typen motoren gewoonlijk geen geïntegreerde veilige encoder hebben.

Betrouwbare houdrem testen

De SBT functie van de servoaandrijving kan worden gebruikt om de werking van een houdrem veilig te bewaken en te controleren. De verzamelde gegevens geven inzicht in de conditie van de rem en eventuele schade of slijtage.

Meer informatie

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie