Nieuwe veiligheidskaart PMCprotego S3 van Pilz

Veiligheidskaart

Nieuwe veiligheidskaart PMCprotego S3 breidt in de aandrijving geïntegreerde Safe Motion-oplossing PMCprotego DS van Pilz uit

De nieuwe veiligheidskaart PMCprotego S3 breidt de in de aandrijving geïntegreerde Safe Motion-oplossing PMCprotego DS uit met andere veilige Motion Monitoring-functies volgens EN 61800-5-2. Met deze functies kan nu een toepassingsspecifieke foutreactie vooraf al flexibel en individueel via de engineeringtool PASmotion worden geconfigureerd. Hierdoor wordt de machinestilstand gereduceerd, zodat installaties ondanks de meest uiteenlopende veiligheidseisen altijd hun maximale productiviteit bereiken. Dit garandeert een hoge beschikbaarheid van de installaties.

Tot de andere veilige Motion Monitoring-functies behoren de veilig bewaakte bewegingsrichting (SDI-M), de veilig bewaakte staplengte (SLI-M), de veilig bewaakte snelheid (SLS-M), de veilig bewaakte bedrijfsstop (SOS-M), de veilig bewaakte positie (SLP-M) en het veilig bewaakte snelheidsbereik (SSR-M). PMCprotego S3 garandeert zo dankzij nieuwe functies meer flexibiliteit bij de engineering.

Veiligheidsfuncties met veilige communicatie zorgen voor flexibiliteit
De veilige en snelle communicatie bij PMCprotego S3 vindt plaats via het realtime-Ethernet SafetyNET p RTFL. Dit realtime-Ethernet maakt nu ook een veilige onderlinge communicatie tussen alle met een veiligheidskaart uitgeruste aandrijvingen in de toepassing mogelijk. Daarbij kunnen de uitgangen van de veiligheidskaart SafetyNET p RTFL ook virtueel worden gebruikt: dit flexibele gebruik zorgt voor minder bedradingswerk en bespaart daardoor kosten voor hardware.

Open totaalpakket bespaart werk

Via SafetyNETp kan de in de aandrijving geïntegreerde oplossing nu ook rechtstreeks aan de configureerbare kleine besturing PNOZmulti 2 worden gekoppeld. Bovendien staat deze oplossing open voor op de markt gangbare motortypes en feedbacksystemen en ondersteunt ze de standaardcommunicatie via EtherCAT en Profinet. Daarmee staat er een open totaalpakket bestaande uit een veilige aandrijfoplossing en een veilige besturing ter beschikking, dat eenvoudig in bestaande toepassingen kan worden geïntegreerd. De openheid biedt een hoge flexibiliteit voor machinebouwers en bespaart daardoor extra werk en kosten.

Tool versnelt inbedrijfstelling

Voor de snelle inbedrijfstelling biedt de engineeringtool PASmotion naast het parametreren van de veiligheidskaart ook het configureren van de servoversterkers en Motion Control-besturing in één tool aan. In de engineeringtool kunnen gebruikers via gecertificeerde bouwstenen “hun” functies snel samenstellen: de bouwstenen kunnen eenvoudig worden verbonden en samengevoegd en de in- en uitgangen kunnen individueel vrij worden toegewezen. Bovendien kunnen virtuele in- en uitgangen via SafetyNET p RTFL alsmede fysieke in- en uitgangen in de grafische editor naar de veiligheidsfuncties ook in kaart worden gebracht, hetgeen extra tijd bespaart. Gebruikers krijgen zo hun individuele aandrijfoplossing en worden ondersteund door het flexibel en intuïtief configureren. Dit bespaart tijd en garandeert een snelle inbedrijfstelling.

Aandrijvingsontwerp uit één hand

Pilz biedt bovendien de complete engineering alsmede diensten voor oplossingen ook op het gebied van PMC (Pilz Motion Control) voor nieuwe en bestaande installaties (retrofit) aan. Het Pilz-totaalpakket uit één hand minimaliseert de benodigde tijd voor het complete aandrijvingsontwerp. Zo kunnen installaties – onder andere in de verpakkingstechniek, omdat hier een groot aantal assen veilig moet worden gecoördineerd – eenvoudiger in bedrijf worden gesteld. Machinebouwers en exploitanten profiteren dankzij toepassingsspecifieke en snelle totaaloplossingen, die tijd en kosten besparen en al met al de productiviteit verhogen.

Meer informatie

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.