B&R Hypervisor-software: Controller en PC in één apparaat

Hypervisor-software

B&R voorziet haar X90 PC voor mobiele machines van B&R Hypervisor-software. Hierdoor dient de PC tegelijkertijd als krachtige controller en als Windows of Linux pc, zodat ‘smart farming’ toepassingen met slechts één apparaat kunnen worden gerealiseerd.

Hypervisor-software – verbinding GPOS en het besturingssysteem

Het General Purpose Operating System (GPOS) en het realtime besturingssysteem zijn met elkaar verbonden via een virtuele netwerkinterface. Windows software met een cloudverbinding kan bijvoorbeeld worden gebruikt om het optimale pad te berekenen dat een mobiele machine moet volgen, terwijl het realtime besturingssysteem deze informatie omzet in specifieke opdrachten voor de aandrijvingen. Het combineren van twee besturingssystemen op één apparaat verlaagt de apparatuurkosten. Het maakt tevens een compacter ontwerp mogelijk en maakt efficiënter gebruik van de beschikbare hardwarebronnen.

Optiekaart voor een externe I/O aansluiting

B&R biedt ook een nieuwe optionele kaart voor het aansluiten van externe I/O modules of sensoren in combinatie met hypervisor-software. Het is uitgerust met drie CAN POWERLINK interfaces en één realtime POWERLINK interface.

Gestandaardiseerde communicatie

B&R biedt tevens een optionele kaart met vier extra ethernet interfaces aan om de PC in de mobiele machine in een netwerk op te nemen. Op deze manier kunnen externe apparaten zoals GPS-ontvangers of mobiele modems op de PC aangesloten worden. De interfaces zijn voorzien van de ethernet uitbreiding TSN, waardoor ze optimaal zijn voorbereid voor de OPC UA over TSN communicatiestandaard.

Meer informatie

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Linkedin5

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.