Bilfinger versterkt positie op de Nederlandse piping & mechanical markt

Bilfinger

Bilfinger is overeengekomen om De Bruin Piping & Construction B.V., een piping & mechanical bedrijf uit Brielle, aan te kopen. Met de acquisitie zet Bilfinger hun strategische groeipad in België en Nederland door. Hiermee breidt Bilfinger haar aanwezigheid en capaciteit uit in de haven van Rotterdam, een belangrijke industriële locatie. De Bruin Piping & Construction B.V. heeft meer dan 40 jaar ervaring in de productie en installatie van leidingsystemen, de installatie van opslagtanks, het ontwerp en de productie van skids en detail engineering. Onder de acquisitie vallen ook de twee prefab werkplaatsen in Brielle, evenals verschillende werkplaatsen bij opdrachtgevers op locatie. De twee partijen zijn overeengekomen de voorwaarden van acquisitie niet bekend te maken. De Bruin zal in de komende 12 maanden volledig geïntegreerd worden in de Bilfinger Group.

“De procesindustrie ondergaat een significante transformatie. Onze klanten hebben expertise en middelen nodig om hun duurzaamheidsdoelstellingen te behalen. We kunnen hen hiermee met ons brede pakket aan diensten via één partij ondersteunen en hun bestaande installaties efficiënter en duurzamer maken” , zegt Thomas Schulz, Group CEO bij Bilfinger. “Met de acquisitie van De Bruin Piping & Construction B.V. en hun integratie in de Bilfinger Groep zullen we ons portfolio in de Nederlandse markt versterken en aanscherpen en voegen we een sterk team van ervaren specialisten aan ons bedrijf toe.”

De Bruin Piping & Construction B.V., een familiebedrijf, is opgericht in 1981 en heeft ongeveer 60 medewerkers. Naast de productie van ferro en non-ferro leidingen levert De Bruin ook metalen constructies, platformen en skids, en installatie services op site. Componenten van installaties kunnen worden geprefabriceerd in één van de twee eigen werkplaatsen. De Bruin levert aan opdrachtgevers in zowel de petrochemische als de niet-chemische procesindustrie en is VCA-P gecertificeerd – een speciale veiligheidsstandaard voor aannemers en onderaannemers die in de petrochemische sector werken.

Bilfinger is in België en Nederland actief met meer dan 2.300 eigen medewerkers en bedient klanten zoals Shell, BP, Vopak en Yara. Als oplossingspartner ondersteunt Bilfinger haar klanten met het verhogen van hun efficiëntie en duurzaamheid. Bilfingers uitgebreide dienstenportfolio beslaat de volledige waardeketen van advies, engineering, fabricage, installatie en onderhoud tot aan de uitbreiding van plants, turnarounds en digitale oplossingen.

Bilfinger

Bilfinger is een internationale industriële dienstverlener. Het doel van de activiteiten van de groep is om efficiëntie en duurzaamheid van klanten in de procesindustrie te verhogen en om zichzelf als marktleider te positioneren voor deze doelstelling. Bilfingers uitgebreide dienstenportfolio beslaat de volledige waardeketen van advies, engineering, fabricage, installatie en onderhoud tot aan de uitbreiding van plants, turnarounds en digitale oplossingen.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie