Betaalbare fijnstofmeter met LoRa communicatie

Fijnstofmeter

Al geruime tijd is er de vraag en wens van de markt naar een betaalbare, betrouwbare en redelijk nauwkeurige fijnstofmeting. Als antwoord hierop brengt AE Sensors nu een nieuwe LoRa unit gecombineerd met een compacte fijnstofmeter die gebruik maakt van laserspreiding om deeltjes te tellen. Deze sensor is vrij ongevoelig voor vervuiling en reinigt zichzelf. Met deze fijnstofmeter kan de massaconcentratie en het aantal deeltjes gemeten worden van PM1,0 µg/m3, PM2,5 µg/m3, PM4 µg/m3 en PM10 µg/m3. Ook de lange levensduur van meer dan 10 jaar maakt dat deze sensor zeer goedkoop in gebruik is.

Het signaal kan via het LoRa netwerk naar u via e-mail, of uw FTP, in de gewenste vorm, worden verstuurd. Het is ook mogelijk om de data lokaal te ontvangen via een zogenaamde “private gateway” zodat er niet hoeft worden afgerekend over de ontvangen data.

Groot voordeel van verzenden over LoRa is het lage energieverbruik en de verre reikwijdte, 10 tot 15 kilometer is haalbaar. Daar de meting volledig standalone werkt is deze eenvoudig te plaatsen en behoeft men geen voedings- en datakabels aan te leggen. Door het gebruik van LoRa en de energiezuinige meetmethode is de AE Fijnstofmeter bij uitstek geschikt voor toepassingen waarbij het fijnstofniveau actief moet worden bewaakt. Het instellen, controleren en eventueel uitlezen (van een aantal waarden), kan met een app op de telefoon (Bluetooth Low Energy BLE).

Naast de fijnstofmeting wordt tevens de temperatuur en batterijspanning gemeten en meegestuurd.

Meer informatie bij AE Sensors

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.


Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Procesindustrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.