Besturingspanelen elektrotechnisch ontwerpen en dimensioneren zonder stress

Elektrotechnisch ontwerp

Voortdurend wijzigende eisen, maar ook veranderende technologie en exportrichtlijnen zijn bekende uitdagingen voor een machine- en paneelbouwer. Een steeds hogere reactiesnelheid is de blijvende trend en procesoptimalisatie een vereiste. Daarom is de tijd van zaken rondom een elektrotechnisch ontwerp handmatig bijhouden in een ‘excel sheet’ nu echt voorbij. De tijd en stress die dat kost en de kans op fouten die zo’n werkwijze met zich meebrengt, past niet meer in een wereld die steeds sneller verandert en meer digitaal wordt. Want welke machine- of paneelbouwer wil nu niet met één druk op de knop de juiste schakel- en beveiligingsapparatuur voor diens motor of belasting kunnen selecteren, inclusief benodigde kabeldiameters en kortsluitberekeningen?

Met Siemens Control Panel Design software in de TIA Selection Tool is het voortaan mogelijk om het gehele elektrotechnisch ontwerp te dimensioneren en te realiseren. Dat betekent eenvoudig, accuraat en snel ontwerpen conform de Europese IEC- en Noord-Amerikaanse UL-richtlijnen. Dankzij het volledig digitaliseren van elektrotechnische engineering wordt dit eenvoudiger, efficiënter en flexibeler.

Control Panel Design in de TIA Selection Tool vereenvoudigt bijvoorbeeld het ontwerp van motorstarters/softstarters waarop de IEC- en UL-richtlijnen van toepassing zijn. Daarnaast biedt de tool het het elektrotechnisch ontwerp ondersteuning in het dimensioneren van de bekabeling voor een toepassing en biedt de tool de mogelijkheid belangrijke kortsluitberekeningen uit te voeren met één druk op de knop. Een andere functie is de mogelijkheid van het toekennen van referentieaanduidingen conform de belangrijkste richtlijnen in de industrie, zoals UL508, NFPA79, NEC, IEC-60204-1 en IEC-81346. Ook biedt de tool creatieve functies ten behoeve van het genereren van de schakelschema’s voor Eplan en het vervaardigen van projectdocumentatie.

Control Panel Design is onderdeel van Siemens’ Integrated Control Panels (ICP). Op basis van knowhow, tools en productdata voor het digitaal elektrotechnisch ontwerp worden machine- en paneelbouwers effectief geholpen met hun bedrijfsvoering en wordt een groter concurrentievermogen gerealiseerd.

Op 19 mei 2022 zal de Siemens Industry Day weer plaatsvinden. Op deze themadag wordt voor paneelbouwers en hardware-engineers essentiële informatie gegeven over actuele thema’s binnen geldende IEC- en UL-normeringen en is er ruime gelegenheid voor onderlinge kennisuitwisseling. Daarnaast vinden demonstraties van de Control Panel Design tool plaats.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.


Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.