Bespaar energie met de frequentieregelaar en beveilig je ruimte met een installatieautomaat

Nieuwe frequentieregelaar Installatieautomaat

In het geval je op zoek bent naar een manier om je elektromotor energiezuiniger te maken, overweeg dan om een frequentieregelaar voor je motor aan te schaffen. Ook op andere gebieden kan een drive zorgen voor verbetering en optimalisatie waardoor de installatie ervan vele voordelen heeft voor het gebruik en de duurzaamheid van de elektromotor op lange termijn. Daarnaast is het op gebied van veiligheid en elektriciteit aan te raden een installatieautomaat voor de groepenkast van je huis of kantoorpand aan te schaffen. Zo kun je eventuele schade door storingen op het elektriciteitsnet voorkomen waardoor je de veiligheid binnen de werk- of woonruimte op een positieve manier verbetert.

Frequentieregelaar voor verbetering en optimalisering

Met een frequentieregelaar, ook wel omvormer of drive genoemd, kun je het toerental van je elektromotor regelen. Dit handige apparaatje heeft verschillende functies. Zo zorgt het er bijvoorbeeld voor dat de energie op een zuinige manier kan worden opgewekt en dat het verbruik van energie tot een minimum beperkt blijft. Daarnaast is de regelaar ook in staat om de mechanische spanningen op aandrijvingen te verminderen en zorgt het in zijn algemeenheid voor de verbetering van procesregeling en de optimalisering van de werking van verschillende toepassingen. Als je je elektromotor een plezier wilt doen, schaf dan een frequentieregelaar aan van één van de kwaliteitsmerken zoals Siemens, Lenze, ABB, Danfoss of Omron. Heb je geen idee welke drive het beste past bij jouw elektromotor? Vraag dan om advies van experts om een keuze te maken uit de duizenden soorten omvormers.

Installatieautomaat voor extra veiligheid

Een installatieautomaat is een essentieel onderdeel uit de groepenkast omdat het een beveiligende functie heeft. De automaat, ook wel miniature circuit breaker of zekeringautomaat genaamd, zorgt ervoor dat het elektrische circuit wordt onderbroken indien er kortsluiting of oververhitting plaatsvindt. Zo wordt verdere schade aan de rest van het elektriciteitsnet of ruimte voorkomen en blijft veel ongemak, tijd en geld bespaard. Investeren in een zekeringautomaat is daarom zeker de moeite waard waarmee je met een relatief kleine investering een grote impact op gebied van veiligheid kunt behalen. Het praktische van een installatieautomaat is dat deze naast het voorkomen van bepaalde schade ook vanzelf weer aanslaat na een storing. Ongeacht het aantal storingen zal de installatieautomaat zich telkens opnieuw activeren. Op deze manier ben je altijd verzekerd dat de zekering automaat paraat staat in geval van nood.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie