Arista breidt cloud-grade routing uit naar netwerk edge

Cloud-grade routing

Nieuwe generatie cloud-grade routing verlaagt OPEX voor cloud- en serviceproviders

Arista Networks heeft de cloud-grade routing oplossingen uitgebreid voor volgende generatie edge-netwerken in multi cloud-omgevingen. EOS (Extensible Operating System) verbeteringen voor cloud- en serviceproviders transformeert het edge en backbone routing. Als legacy routers worden vervangen door een softwaregestuurde en flexibel schaalbare infrastructuur met een hoge beschikbaarheid, kunnen cloud- en serviceproviders hun OPEX verlagen en omzet vergroten. Nieuwe functies voor virtual private networking en traffic engineering ondersteunen edge-toepassingen voor multi cloud, metro en 5G RAN, op basis van Arista’s oplossingen voor cloud-grade routing.

Evolutie naar cloud-grade routing

Arista Networks vervangt sinds 2016 de traditionele routers in datacenters en bedrijfsnetwerken met cloud-gebaseerde software routing. De destijds geïntroduceerde R-serie is sindsdien veel toegepast in datacenters voor Internet peering, Internet Exchanges en telco’s. In 2018 is dit aanbod verder uitgebreid voor de behoeften van content distributienetwerken en de providers van edge en core routing.

De nu toegevoegde cloud-grade routing principes maken succesvolle transformaties mogelijk op basis van commerciële routers met hoge snelheid 10G/25G/100G/200G/400G-verbindingen en open standaarden met EVPN en Segment Routing. Arista’s EOS vereenvoudigt routers en helpt de OPEX te verlagen met software. Als modern netwerk operating systeem, zonder oude protocollen, biedt EOS een consistente netwerkbrede automatiseringsoplossing voor schaalbare, veilige en efficiënte operaties.

Volgende generatie edge-netwerken

Met deze introductie start Arista de derde fase in het leveren van routing oplossingen die het ontwerpen en beheren van multi cloud-edge, metro-edge en 5G-edge vereenvoudigen voor serviceproviders. Onderstaande mogelijkheden zijn belangrijk voor de volgende generatie edge-netwerken:

 • Multi cloud-edge: een snelgroeiende vraag naar publieke cloud-services creëert de behoefte aan nieuwe cloud-edge’s die services dichter bij de gebruikers brengt. Cloud-edge’s worden overal ter wereld gebouwd met 100G/400G-connectiviteit voor ononderbroken schaalbare services, op basis van een laag 3 architectuur, software gebaseerde provisioning en programmeerbaar beheer.
 • Metro edge: legacy routers beperken de kwaliteit en eindgebruikerservaring voor serviceproviders. Om te kunnen voldoen aan de benodigde bandbreedte en snelle connectiviteit voor E-LINE en E-LAN services zijn serviceproviders bezig hun metro Ethernet-edge aan het upgraden met CAPEX-efficiënte commerciële 100G/400G-routers met een hoge dichtheid. Als aanvulling daarop willen serviceproviders ook de OPEX verbeteren en hun protocolcomplexiteit vereenvoudigen, met behulp van een uniform protocol voor meerdere edge-services en automatiseren van het beheer.
 • 5G RAN-edge: deze 5G-architectuur splitst de traditionele mobiele verbindingen op en brengt de publieke cloud naar het RAN (Radio Access Network) voor gelokaliseerde realtime services. Om de capaciteitsbehoeften van gedistribueerde nodes en radicaal schaalbare gebruiker/apparaat en verkeersprofielen in te vullen, moet een 5G-edge in de hele mobiele infrastructuur hoge snelheid schaalbare routers hebben. Als deze via een uniform op open standaarden gebaseerd OS geautomatiseerd te beheren zijn, kan men zowel de OPEX verlagen als nieuwe services sneller implementeren.

Beschikbaarheid

De nieuwe cloud-grade routing functionaliteit voor edge-toepassingen is al beschikbaar in de nieuwste EOS-versie voor alle Arista producten. Verder levert Arista’s R-series de benodigde performance, schaalbaarheid en poortdichtheid, op basis van de volgende configuraties:

 • 7800R3 en 7500R3 modulaire systemen met een schaalbare capaciteit tot 460Tbps en
  • nieuwe 7500R3 en 7800R3 line cards met 25G SFP-poorten voor flexibele schaalbaarheid van edge-routing applicaties
  • uitgebreide 7800R3-serie met 16-slots voor maximaal 576 400G- of 768 100G-poorten
 • 7280R3-serie met 1U en 2U-systemen die schaalbaar zijn tot 9,6 Tbps met 24 400G-poorten in 1U en de volgende nieuwe opties die het aanbod voor edge-netwerken vergroten:
  • 7280CR3MK-32P4S en 7280CR3MK-32D4S met 32 100G-poorten en 4 400G-poorten voor een grotere schaalbaarheid en geïntegreerde MACsec encryptie op 100G
  • 7280CR3-36S en 7280CR3K-36S, bieden 36 100G-poorten en flexibiliteit voor alle netwerk-edge toepassingen vanaf 10G tot 400G
  • 7280SR3M-48YC8: biedt 48 25G-poorten en 8 100G-poorten met MACsec encryptie
  • 7280SR3-40YC6: biedt 40 25G-poorten en 6 100G-poorten voor aggregatie en toegang

Klantervaringen

“Arista’s oplossingen maken een nieuwe aanpak mogelijk voor routeren in de volgende generatie edge- en backbone-netwerken”, vertelt Mr. Salvatore Sciacco, CTO van CDLAN. “Ze reduceren de complexiteit van protocollen, leveren L2/L3-services met EVPN over een backbone met segment routing en helpen onze services te moderniseren voor het leveren van de beste experience voor onze klanten. Arista heeft niet alleen technische oplossingen die onze behoeften overschrijden, maar ook een visie en strategie die bijdragen aan de toekomst van CDLAN.”

“Arista’s R-serie met EOS heeft een belangrijke rol gespeeld in het transformeren van de MPLS VPN edge, met 100G dichtheid, internet route scale, stabiliteit en beheersbaarheid”, zegt Rick Cheung, senior network engineer van het CEN (Connecticut Education Network). “Onze relatie met Arista’s de snel reagerende service- en ontwikkelteams voelt als een uitbreiding van onze eigen staf en bevestigt onze beslissing om samen te blijven verder groeien.”

“Het verheugt ons met Arista samen te werken voor het delen van onze focus op effiency en experience voor het bouwen van de volgende generatie cloud-edge en backbone routing voor het verder uitbouwen van onze wereldwijde netwerkinfrastructuur”, zegt Mr. Joe Zhu, oprichter en CEO van Zenlayer. “De uitgebreide routing stack van Arista EOS stelt ons in staat programmeerbaar traffic engineering met segment routing in de kern van het netwerk te implementeren, zonder vermindering van kwaliteit, performance en betrouwbaarheid.”

Voor meer informatie is het mogelijk om op 2 september een kosteloos webinar te volgen over Arista’s cloud-grade routing, of de blog van Jayshree Ullal over deze introductie te lezen.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Procesindustrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.