Altair koopt Cassini voor cloudgebaseerde PLM-technologie en kennis

Cloudgebaseerde PLM-technologie

Altair heeft Cassini overgenomen om het Altair One platform te gaan uitbreiden met technologie voor informatiemanagement tijdens de gehele productlevenscyclus. Cassini heeft cloudgebaseerde PLM-technologie en kennis die het gebruik en management van alle benodigde informatie tijdens het ontwikkelen van nieuwe producten vereenvoudigt. Door de technologie en kennis van Cassini toe te voegen aan het Altair One platform kan Altair het samenwerken aan innovaties verder versnellen. Cassini is gevestigd in Hyderabad, India.

Digitale rode draad van producten en processen

De software van Cassini creëert een 360-graden digitale rode draad van de producten en processen van een bedrijf, van het concept, de specificaties, ontwikkeling, productie en service. Daarmee kunnen de gebruikers van deze software hun processen verbeteren en een naadloze integratie realiseren tussen ervaringen in de digitale en fysieke wereld.

De mogelijkheid om alle benodigde vertrouwelijke informatie op het gebied van engineering, kwaliteit en service te kunnen managen, is van cruciaal belang voor AI-gebaseerde simulaties. Door de toevoeging van Cassini’s applicaties en technologie kan het Altair One platform een ‘closed loop’ bieden voor productverificatie en -validatie in de cloud.

“Onder leiding van de visionaire oprichter en expert in werktuigbouwkundige en elektrische datamanagementoplossingen, Raghuram Tera, voegt Cassini innovatieve technologie en een getalenteerd team toe aan Altair”, zegt James R. Scapa, oprichter en chief executive officer van Altair. “Na de integratie krijgen onze klanten een uitgebreider inzicht in de digitale rode draad van het simulatiegedeelte van de waardeketen met PLM-technologie. Dat stelt hen in staat een betere ervaring en meer waarde te creëren voor ontwerpers en engineers die simuleren en de maakbaarheid onderzoeken, data scientists en IT/HPC-beheerders.

“We zijn er trots op een uniform cloudplatform te hebben gebouwd dat de productontwikkeling vereenvoudigt en versnelt en volledige productlevenscycli van concept tot klant beheert”, zegt Raghuram Reddy Tera van Cassini. “Altair is een belangrijke speler in de waardeketen met PLM-technologie en daarom is het een mooie kans voor Cassini om zich bij het Altair-team aan te sluiten.”

Meer informatie

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Algemeen - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.