ABB lanceert Robotic Item Picker voor diverse toepassingen

Robotic Item Picker

ABB Robotics heeft zijn logistieke automatiseringsportfolio uitgebreid met de lancering van de Robotic Item Picker – een AI- en visiegebaseerd systeem dat items in ongestructureerde omgevingen in magazijnen en distributiecentra kan detecteren en oppakken.

De Robotic Item Picker maakt gebruik van machine vision en kunstmatige intelligentie om de optimale grijppunten voor elk item te bepalen voordat de zuiggrijper het item oppakt en in de aangewezen bakken plaatst. Het systeem heeft geen menselijk toezicht of informatie over de fysieke eigenschappen van de items die het oppakt nodig. Met een pick-snelheid van maximaal 1.400 items per uur kunnen bedrijven meer orders verwerken zonder personeel of tijd uit te breiden, aldus ABB.

De Robotic Item Picker bestaat uit een robot, zuiggrijpers en eigen machine vision software, en automatiseert volledig complexe pick- en plaats-taken voor een scala aan items zoals kubussen, cilinders, zakken, dozen, polybags en blisterverpakkingen, die anders de behendigheid en flexibiliteit van mensen vereisen.

Geschikt voor verschillende ladingen en toepassingen, kan de Robotic Item Picker worden aangepast aan een van de drie ABB-robots: de IRB1200, IRB 1300 en IRB 2600. Met een laadvermogen tot 3 kg en een bereik tot 1,65 meter.

“De explosie van e-commerce, veranderende consumentenvraag en wereldwijde arbeidstekorten drijven de behoefte aan flexibele geautomatiseerde oplossingen die orderverwerking en distributie sneller en efficiënter maken”, aldus Daniel Navarro, algemeen directeur van Consumer Segments en Service Robotics bij ABB Robotics. “Met zijn vermogen om te leren en zich aan te passen in constant veranderende magazijnomgevingen, ziet onze AI-gestuurde Robotic Item Picker items en besluit hoe ze op te pakken, met snelheid en meer dan 99,5% efficiëntie, waardoor bedrijven deze uitdagingen kunnen overwinnen en veerkracht opbouwen.”

De Robotic Item Picker is al voorgeconfigureerd en getest, waardoor de engineeringinspanningen worden verminderd en de time-to-market wordt versneld door integratie in bestaande geautomatiseerde opslag- en ophaalsystemen, zoals shuttle-, kubieke en 3D-opslagsystemen. De Robotic Item Picker wordt bestuurd door software die alle onderdelen van het systeem integreert en communiceert met andere randapparatuur, waardoor klanten en partners eenvoudig componenten en andere functionaliteiten kunnen toevoegen. ABB biedt ook een reeks diensten aan voor het hele pakket, waaronder servicecontracten, online training, preventief onderhoud en technische online ondersteuning.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.