ABB introduceert nieuwe series betaalbare voedingen

betaalbare voedingen

Betaalbare voedingen voor de paneel- en kastenbouw

ABB heeft het leveringsprogramma voedingen verder uitgebreid met de betaalbare voedingen van de CP-E- en CP-D-serie. De voedingen lenen zich bij uitstek voor industriële toepassingen en voor de paneel- en kastenbouw.

In alle delen van de industrie zijn voedingen vitale onderdelen in energieverdelers, besturingskasten en machines. Ze garanderen continuïteit en een betrouwbare stroomvoorziening en zijn daarmee bepalend voor de uptime van het machinepark. Met vier verschillende series biedt ABB voedingen voor iedere toepassing. De betrouwbaarheid van de voedingen is wereldwijd in tal van omgevingen bewezen. De voedingen sluiten naadloos aan op andere ABB-componenten die in besturings- en verdeelkasten worden toegepast. Twee series voedingen werden recent geheel vernieuwd: de betaalbare CP-E serie voor industriële toepassingen en de CP-D serie als voeding voor energieverdelers.

CP-E: betaalbare industriële voeding

De betaalbare CP-E serie voedingen wordt onder meer ingezet voor diverse besturingskasten in automatiseringsprojecten en machines in onder meer de voedingsmiddelen- en verpakkingsindustrie. Deze voeding biedt uitgebreide functionaliteiten en is onder meer voorzien van een aparte signaalcontactuitgang. Deze is met name handig voor het monitoren van de uitgangsspanning of remote-diagnose.

De CP-E wordt geleverd in uitvoeringen van 15 – 480 W en met verschillende traploos instelbare uitgangsspanningen van 5 – 48 VDC. Daarmee is de voedingsmodule eenvoudig op een groot aantal industriële toepassingen af te stemmen. Zo kunnen spanningsdalingen als gevolg van lange leidinglengtes nu door de voeding worden opgevangen. Voor toepassingen waarin redundantie een vereiste is, is een aparte redundantiemodule leverbaar. Ook uit oogpunt van duurzaamheid scoort de CP-E serie met een rendement van 90% bijzonder hoog.

CP-D: speciaal voor paneel- en kastenbouw

De CP-D serie leent zich bij uitstek voor toepassing in de paneel- en kastenbouw. Deze betaalbare voeding kenmerkt zich door de compacte, modulaire behuizing en wordt geleverd in zes verschillende uitvoeringen van 10 – 100 W. Met een modulair DIN-railontwerp en een breedte van 18 – 90 mm is deze serie ideaal voor inbouw in energieverdelers. Door de geringe hoogte is deze ook goed toe te passen in besturingskasten waarbij hoogte cruciaal is.

Dankzij het brede ingangsspanningsbereik kan de voeding in een groot aantal toepassingen worden ingezet. Net als de CP-E serie is de thermische efficiëntie van deze voeding zeer hoog.  Het stroomverbruik en de warmteafgifte zijn daardoor laag zodat de voeding ook zonder geforceerde koeling kan worden ingezet.  De uitvoeringen van meer dan 10 W zijn uitgevoerd met een instelbaar uitgangssignaal. Daarmee kunnen de voedingsmodules optimaal op uiteenlopende toepassingen worden afgestemd.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie