Zwaarbeveiligde cloudomgeving voor 3DEXPERIENCE-toepassingen

Dassault Systèmes 3DS zwaarbeveiligde cloudomgeving

Atos en Dassault Systèmes gaan samenwerken om het 3DEXPERIENCE-platform aan te bieden in een zwaarbeveiligde cloudomgeving. Door gebruik te maken van het OneCloud Sovereign Shield van Atos is het 3DEXPERIENCE-platform van Dassault Systèmes uitstekend geschikt voor toepassingen op het gebied van nationale veiligheid, defensie, de zorgsector en andere kritieke industrieën.

Beveiligde en afgeschermde SaaS-omgeving

Veel markten gebruiken virtual twins om processen te optimaliseren en nieuwe ervaringen te bieden voor burgers, consumenten, patiënten, studenten en stakeholders van bedrijven. Alle gebruikers van deze toepassingen willen de voordelen van het 3DEXPERIENCE-platform benutten om de samenwerking binnen teams te verbeteren. Dit dient echter wel te gebeuren in een afgeschermde en zwaarbeveiligde cloudomgeving. De samenwerking met Atos en het gebruik van het OneCloud Sovereign Shield maakt dit voor 3DEXPERIENCE-gebruikers nu mogelijk.

Atos zal de 3DEXPERIENCE-omgeving voor deze toepassingen hosten en beschermen met een zogeheten ‘sovereign environment’. Deze SaaS-omgeving is beveiligd met de hulp van een uitgebreide reeks van securitymethoden, producten en clouddiensten. Atos is wereldwijd de nummer 2 als het gaat om cybersecuritydiensten die via een Security Operation Center (SOC) worden toegepast. Ook ten aanzien van bijvoorbeeld onderhoud en beheer van de SaaS-omgeving gelden zeer strenge securitymaatregelen.

Hoogste securitystandaarden

Hiermee ontstaat een implementatie van het 3DEXPERIENCE-platform dat aan de hoogste securitystandaarden voldoet. Denk aan de Europese NIS2-richtlijn (Network and Information System Security) en de Franse CIIP-wetgeving (Critical Infrastructure Information Protection). Hierbij gaat zeer veel aandacht uit naar het ontdekken van eventuele security-incidenten in grote administratieve systemen. Daarmee is deze zwaarbeveiligde cloudomgeving zeer geschikt voor toepassingen van overheidsadministraties, defensie en andere applicaties op het gebied van nationale veiligheid.

Atos en Dassault Systèmes willen hun samenwerking op termijn verder uitbreiden. Hierbij kijken ze onder andere naar de combinatie van het 3DEXPERIENCE-platform en de expertise van Atos in cybersecurity, high performance computing en systeemontwikkeling.

“We brengen het Atos OneCloud Sovereign Shield graag naar het SaaS-toepassingsdomein, zodat we een extreem goed afgeschermde implementatie van het 3DEXPERIENCE-platform bieden aan gebruikers in kritieke industrieën – waar ook ter wereld. De samenwerking tussen Atos en Dassault Systèmes bevestigt onze gedeelde ambities om een speciaal aanbod op de markt te brengen en het controleniveau dat klanten hebben over hun gegevensgebruik te verbeteren”, aldus Pierre Barnabé, Interim co-CEO en Head of Big Data & Security, bij Atos.

Toenemend gebruik virtuele tweelinge

“Het toenemend gebruik van virtual twins voor productinnovatie, productie en bedrijfsactiviteiten verhoogt de behoefte van bedrijven en overheden aan uiterst vertrouwde platforms. Dit vereist dat de gehele stack – van IT-infrastructuur tot zakelijke applicaties en businesservaringen – op basis van een holistische, consistente en op cybersecurity gebaseerde manier functioneert”, zegt Bernard Charlès, Vice-voorzitter en CEO van Dassault Systèmes. “Deze alliantie tussen Atos en Dassault Systèmes biedt het hoogste niveau van praktijkgeteste voorzieningen voor beveiliging en afscherming (soevereiniteit). Het opent nieuwe mogelijkheden voor ’trusted cooperation’ in domeinen waar extreem goede beveiliging van cruciaal belang is. Denk aan de gezondheidszorg en defensie. Deze Virtual Twin Cyber Experience-aanpak zal ook worden toegepast op de gezamenlijke oplossing zelf.”

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.


Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie