Xylem produceert vijf miljoenste Flygt-pomp

Flygt-pomp

Watertechnologiebedrijf Xylem produceerde zijn vijf miljoenste Flygt-pomp. Een nieuwe mijlpaal voor dit historische merk van de Xylem Group die in 2021 zijn 120ste verjaardag vierde.

Xylem is al langer actief in de watersector. Zo bracht het bedrijf in 1947 ook de allereerste dompelpomp ter wereld op de markt. De vijf miljoenste Flygt-pomp is bestemd voor Scottish Water, een waterleidingsbedrijf uit het Verenigd Koninkrijk. Dit pompsysteem voor afvalwater, waarvan de eerste versie in 2016 werd gelanceerd, beschikt nu over ultramoderne digitale intelligentie die tot 70% energie bespaart in vergelijking met een klassiek pompsysteem. Door de hoogtechnologische Flygt-pomp te gebruiken wil Scottish Water tegen 2040 een netto-nuluitstoot bereiken.

“Waterbedrijven streven er voortdurend naar de efficiëntie, duurzaamheid en betaalbaarheid van hun infrastructuur te verbeteren ten voordele van hun klanten. Al meer dan een eeuw werken wij samen met klanten over de hele wereld aan de ontwikkeling van Flygt-technologieën die hen helpen hun grootste uitdagingen op het gebied van water op te lossen. De innovaties van vandaag maken gebruik van gegevensanalyse en bedrijfsinformatie om watersystemen te optimaliseren. Deze hoogefficiënte technologieën helpen nutsbedrijven ook om energiegerelateerde broeikasgasemissies aanzienlijk te verminderen.”, Hayati Yarkadas, president van de Water Infrastructure Division bij Xylem.

Flygt-pomp oplossingen

De Flygt-pomp oplossingen van Xylem worden over de hele wereld gebruikt en leverden de klanten en hun gebruikers operationele en milieuvoordelen op. Enkele voorbeelden:

  • De eerste testen met de Flygt Concertor leverden Scottish Water een kostenbesparing van ongeveer 50.000 euro per jaar en een energiebesparing tot 40 procent op. Bovendien werden de activa aanzienlijk betrouwbaarder en verminderde het aantal onderhoudsinterventies met 99,8%.
  • Sinds de installatie van de Flygt Concertor-pomp vermeed Heathrow Airport verstoppingen en daalde het energieverbruik met meer dan 50%, terwijl de luchthaven 87,5% op reinigings- en onderhoudskosten bespaarde.
  • Een afvalwaterbedrijf in Michigan maakte gebruik van Flygt-innovatie en behaalde de beoogde resultaten met 92% minder energieverbruik.

De vijf miljoenste Flygt-pomp van Xylem rolde van de productielijn in de Zweedse fabriek in Emmaboda. Dat is een belangrijke Europese productielocatie voor de Xylem Group, die op schema ligt om tegen 2023 100 procent van het proceswater te recycleren.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Procesindustrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.