VW duwt de integratie van zijn fabrieken in de industriële cloud

Industriële cloud

VW en industriële cloud

De Volkswagen Groep zet de integratie van haar fabrieken in de industriële cloud van Volkswagen voort. Volgens het bedrijf uit Wolfsburg is het doel om de efficiëntie van de fabrieken verder te verhogen en de productiekosten te verlagen. De eerste drie VW-fabrieken waren al in 2019 aangesloten.

“Voor 2020 hebben we ons tot doel gesteld om nog 15 fabrieken in de cloud te brengen”, legt Gerd Walker, Hoofd Productie Volkswagen Groep, uit. Het project werd ook consequent voortgezet tijdens de productiepauze tijdens de Corona-crisis.

“We maken goede vorderingen en gaan nu nog sneller”, zegt Roy Sauer, Hoofd Enterprise en Platform Architectuur van de Volkswagen Groep. Volkswagen wil de productiviteit van zijn fabrieken tussen 2016 en 2025 met 30 procent verhogen.

“Onze industriële cloud is een cruciale hefboom om dit doel te bereiken,” zegt Walker. De Groep verwacht een totale kostenbesparing van enkele miljarden euro’s als de gegevens van alle 124 fabrieken op een gestandaardiseerde manier kunnen worden geanalyseerd. De industriële cloud is gebaseerd op Amazon Web Services (AWS) en Siemens is een integratiepartner. VW breidt uit tot 15 fabrieken in 2020.

In 2019 startte de Volkswagen Groep zoals gepland, aanvankelijk met de Volkswagen Passenger Cars merklocaties in Chemnitz, Wolfsburg en Polkowice (Polen). “We verhogen nu het tempo en verspreiden de industriële cloud,” zei Walker. Dit jaar worden tot 15 extra fabrieken van de merken Audi, Seat, Skoda, Volkswagen Passenger Cars, Volkswagen Commercial Vehicles, Porsche en Component aangesloten.

“We zijn blij met het hoge tempo van de ontwikkeling en uitbreiding van de industriële cloud naar andere Volkswagen productielocaties dit jaar,” zei Dirk Didascalou, Vice President van AWS IoT, Amazon Web Services (AWS). “Het scala aan functies dat we gezamenlijk ontwikkelen op basis van AWS-technologieën biedt ons de mogelijkheid om op een kosteneffectieve en gestandaardiseerde manier installatiegegevens in de industriële cloud te verzamelen en te organiseren”.

Volgens Didascalou zal dit de levering van toepassingen versnellen die de efficiëntie van de productie en de logistiek van Volkswagen verder zullen verhogen.

Kosten verminderen door standaardisatie

In een eerste stap heeft de Groep 15 verschillende applicaties gedefinieerd, die nu beschikbaar zijn als gestandaardiseerde apps voor alle fabrieken. De focus ligt op gebieden als voorspellend onderhoud van machines of het verminderen van herbewerking van voertuigen door middel van kunstmatige intelligentie (AI). Alleen al de uitvoering van de eerste 15 aanvragen zal naar verwachting tegen 2025 de kosten met ongeveer 200 miljoen euro doen dalen.

Gegevens van honderdduizenden machines zijn in de industriële cloud

Gegevens van enkele honderdduizenden machines en systemen worden verzameld door sensoren in een zogenaamde “brown-field” benadering en geanalyseerd door gestandaardiseerde apps in de cloud. Elke machine, elke installatie en elk systeem wordt handmatig aangesloten en in het geval van oudere installaties zijn sommige zelfs uitgerust met sensoren.

In de laatste uitbreidingsfase moet de hoeveelheid informatie die dagelijks wordt geëvalueerd, volgens VW in de orde van grootte van het datavolume van een middelgrote Duitse stad liggen. “We hebben binnen de Groep de nodige knowhow om uit deze gegevens het efficiëntiepotentieel af te leiden, en we blijven deze uitbreiden”, legt Sauer uit, hoofd van de afdeling Enterprise en Platform Architecture van de Volkswagen Groep.

Momenteel werken ongeveer 220 deskundigen in de groep aan het project – het aantal zal naar verwachting stijgen tot ongeveer 500 tegen het einde van 2020.

Lees ook:
Gigabit Ethernetswitch voor bandbreedte-intensieve industriele toepassingen
Gelijkstroom voor fabriek van toekomst

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie