Vision, Robotics & Motion voor slimme automatiseringsoplossingen

Vision, Robotics & Motion

De toekomst van industriële automatisering is een onderwerp dat ons allemaal raakt, zowel producenten als consumenten. Onze wereld is steeds meer verweven met technologie, waardoor vision, robotics en motion een essentiële rol spelen in ons dagelijks leven. De vakbeurs Vision, Robotics & Motion heeft al 20 jaar de taak om bezoekers te helpen bij het vinden van slimme oplossingen voor automatiseringsuitdagingen in de maakindustrie. Dit jaar is geen uitzondering, en met meer dan honderd exposanten is deze beurs een must voor iedereen die betrokken is bij Industry 4.0.

Hedendaagse uitdagingen in de industrie

Onze maatschappij verandert snel en met deze veranderingen komen nieuwe uitdagingen voor de industrie. Strengere klanteisen, kortere doorlooptijden, hoge werkdruk en personeelstekort zijn slechts enkele van de uitdagingen waarmee bedrijven tegenwoordig worden geconfronteerd. Vision, Robotics & Motion biedt bezoekers de kans om een breed scala aan slimme productie– en automatiseringsoplossingen te ontdekken die deze uitdagingen aangaan.

De inzet van robotica in de industrie

Robots worden steeds populairder in de productieomgeving. Ze nemen minder gewaardeerd handmatig productiewerk over en verminderen daardoor het personeelstekort. Bovendien werken ze efficiënt en nauwkeurig, wat bijdraagt aan de productiviteit. Vision technologie speelt een belangrijke rol bij de kwaliteit en inspectie van de geproduceerde goederen, het biedt overzicht in systemen en processen en maakt het mogelijk deze te finetunen.

Uitgebreide expo en demonstraties op Vision, Robotics & Motion

Vision, Robotics & Motion is meer dan alleen een vakbeurs; het is een ervaring. Bezoekers kunnen kennis maken met de nieuwste technologieën, zoals industrierobots met ‘zicht’ die fouten in logistieke processen kunnen detecteren, of plukrobots die autonoom kunnen werken in geautomatiseerde kassen. Ook kunnen ze de voordelen zien van systemen die het mogelijk maken om de software van verschillende machines met elkaar te laten communiceren, waardoor de productiecapaciteit optimaal benut kan worden.

Industry 4.0 en implementatie

Ondanks het duidelijke potentieel van deze technologieën, is er vaak aarzeling om ze te implementeren. Er is veel interesse en bereidheid om met deze nieuwe technieken aan de slag te gaan, maar veel mensen worstelen met een goed plan van aanpak. Ze zien de lange termijn visie, maar hebben moeite met de concrete stappen die ze moeten nemen om deze technologieën te integreren in hun bedrijf.

Vision, Robotics & Motion biedt een informele setting waar deze bezwaren en voorbehouden besproken kunnen worden. Het is een plek waar vragers en aanbieders met elkaar in gesprek kunnen komen, problemen kunnen bespreken en oplossingen kunnen zoeken. Dit is een van de redenen waarom deze beurs zo belangrijk is voor de industrie.

Tech United: robots op de vakbeurs

Een van de speciale deelnemers aan Vision, Robotics & Motion dit jaar is Tech United, een multidisciplinair team van (oud)studenten, PhD’s en medewerkers van de TU/e dat zich richt op de ontwikkeling van robotica. Ze zetten hun diepgaande kennis van werktuigbouwkunde, elektrotechniek en computeralgoritmes in om problemen op te lossen. Bezoekers van de beurs krijgen de kans om hun voetbalrobot en zorgrobots, HERO, AMIGO en SERGIO, in actie te zien. Deze robots hebben al meerdere wereldtitels op hun naam staan en zijn een voorbode van wat we in 2024 kunnen verwachten wanneer de RoboCup naar Eindhoven komt voor het wereldkampioenschap voor robots.

Vision, Robotics & Motion met lezingen en discussies

Naast het expo- en demoplein biedt Vision, Robotics & Motion ook een inhoudelijk sterk congres met een gevarieerd programma. Onderwerpen variëren van de ontwikkeling van cobots en hun rol in de automatisering, tot predictief onderhoud in robotica met AI en datatransfer naar cloudsystemen. Het congres biedt een platform voor discussie, kennisuitwisseling en netwerken.

Vision, Robotics & Motion wordt georganiseerd door Mikrocentrum, met ondersteuning van High Tech NL/ Robotics en het ILO-net. Deze partnerschappen zorgen ervoor dat de nieuwste technologieën en inzichten in de industrie beschikbaar zijn voor de bezoekers.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie