Innovatieve en technologische oplossingen met Duitsland vinden

6
Technologische oplossingen
Illustratie: PopTika / Shutterstock.com

Via innovatiepact met Duitsland technologische oplossingen vinden

Nederland en Duitsland kunnen samen innovatieve en technologische oplossingen vinden voor grote maatschappelijke vraagstukken. Dat zegt VNO-NCW over het technologiepact dat donderdag wordt gesloten door overheid en bedrijfsleven uit beide landen.

Naast VNO-NCW-voorzitter Ingrid Thijssen, FME-voorzitter Ineke Dezentjé-Hamming en Marc Hendrikse van de Topsector High Tech Systems & Materials zetten namens de overheid de Duitse minister van Economische Zaken Altmaier en de Nederlandse bewindslieden Kaag en Keijzer hun handtekening.

Energietransitie

Nederland en Duitsland hebben van oudsher al nauwe economische banden omtrent technologische oplossingen. Het innovatiepact moet leiden tot een nóg intensievere samenwerking rond thema’s als de energietransitie, digitalisering, mobiliteit, zorg en sleuteltechnologieën. ‘Van groot belang, want technologie redt in de zorg mensenlevens en zorgt voor snelle en veilige voedselproductie’, aldus VNO-NCW.

Waterstofdag

De samenwerking moet ertoe leiden dat Nederland en Duitsland – samen met de andere EU-lidstaten – de grote economische uitdagingen van deze tijd aangaan en innovatieve wereldspelers blijven. In dat kader wordt donderdag het eerste gezamenlijke Fieldlab ‘Artificial Intelligence for Digital Twins’ geopend, en vindt binnenkort een Nederlands-Duitse waterstofdag plaats.

Bron: VNO-NCW

Lees ook:

close

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Logo IndustrieVandaag
Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.