Vernieuwde ARC1 Modemlogger

Modemlogger

Upgrade Modemlogger met NB-IoT en LTE-M mobiele communicatietechnologie

KELLER Meettechniek heeft de ARC1 Modemlogger, zijn IoT-communicatiemodule, geüpgraded naar de nieuwste transmissietechnologie met NB-IoT (narrow band) en LTE-M. De firmware van KELLER is inmiddels aangepast en dankzij een modulair design is het gelukt om de hardware (nieuwe transmissiemodule) in een mum van tijd te integreren.

Vorig jaar kondigden de aanbieders van mobiele communicatie aan dat de nieuwe NB-IoT en LTE-M-standaard eind 2019 zouden worden uitgerold en beschikbaar zouden zijn voor energiebesparende IoT-apparaten. Deze technologie, gebaseerd op de vierde generatie mobiele communicatietechnologie (4G), maakt gebruik van de LTE-transmissietechnologie en biedt een interessant alternatief voor andere datatransmissietechnologie, zoals bijvoorbeeld LoRaWAN.

NB-IoT en LTE-M kenmerken

  • Laag stroomverbruik, dus langere levensduur van de batterij
  • Hogere transmissiebereiken of lagere penetraties door het gebouw
  • Lagere hardwarekosten
  • Genoeg datadoorvoer voor IoT-toepassingen of voor het verzenden van meetgegevens
  • Kan over de hele wereld worden gebruikt met roaming en specifieke frequenties

Er is een sterk groeiende vraag naar IoT-apparaten dankzij de voortdurende digitalisering van steden en Industrie 4.0. Het ARC1 IoT-apparaat wordt overal gebruikt waar druk wordt gemeten of waterniveaus moeten worden geregistreerd.

Dankzij de modulaire opbouw van de ARC1 remote transmission unit konden we deze technologie na een korte ontwikkelingsfase integreren in de KELLER ARC1. De eerste serie van de ARC1 apparaten met NB-IoT en LTE-M transmissie wordt momenteel in het veld getest. Op verzoek kan de testapparatuur al aan klanten worden geleverd.

De gegevens die door ARC1 worden verzonden, zijn natuurlijk altijd en overal ter wereld direct toegankelijk in de eigen KELLER KOLIBRI Cloud.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie