Vanderlande brengt nieuwe orderpickrobot

Orderpickrobot

Vanderlande in Veghel voegt een geavanceerde orderpickrobot toe zijn aan portfolio magazijnoplossingen. De nieuwe orderpickrobot is een aanvulling op het Smart Item Robotics (SIR)-portfolio van technologieën, die past bij de strategie van Vanderlande om het gebruik van robotica voor warehousing te versnellen.

Orderpickrobot van RightHand Robotics

De orderpickrobot beschikt over intelligente grijpertechnologie, een geavanceerd vision-systeem en besturingssoftware. De robot is ontworpen en gebouwd door RightHand Robotics in Sommerville (Massachusetts) en is specifiek geschikt voor magazijnen en distributiecentra die algemene handelsproducten verwerken.

Vanderlande heeft toonaangevende robotpicking-oplossingen getest voordat het bedrijf voor deze innovatie koos, die de beste functies en mogelijkheden biedt die vandaag beschikbaar zijn. Voor klanten is het steeds moeilijker om personeel aan te trekken en te behouden, waardoor robotpicking-oplossingen een aantrekkelijke optie zijn. Efficiënte robotica kan ook andere voordelen opleveren, waaronder stabiele 24/7 operaties en lagere eigendomskosten (TCO).

Door Vanderlande geselecteerde robotoplossingen zijn geïntegreerd in het brede scala aan magazijnoplossingen van het bedrijf, zoals het goederen-naar-picker-orderverwerkingssysteem Fastpick. Door meer orderpickrobots in te zetten voor opdrachten, krijgen klanten meer flexibiliteit op de werkvloer. Orders kunnen bijvoorbeeld worden gepickt met een mix van handmatige en geautomatiseerde procedures voor maximale efficiëntie.

De markt wil geïntegreerde robotica die werkt, dus heeft de onderneming ’s werelds toonaangevende robotoplossingen getest. Het gebruik van grijpertechnologie, vision-systemen en software-algoritmen van RightHand Robotics bleek het meest geschikt voor geautomatiseerde magazijnen voor algemene goederen, terwijl verschillende combinaties van de orderpickrobot het meest geschikt zijn voor andere gespecialiseerde toepassingen.

Bron: Robot Magazine

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.