Ultimo en ICT Group werken samen om onderhoud op locatie te vereenvoudigen

Onderhoud op locatie

Ultimo en ICT Nederland, onderdeel van ICT Group, hebben de krachten gebundeld om asset-intensieve bedrijven te helpen de efficiëntie van onderhoud op locatie te verbeteren. De samenwerking verbindt Ultimo’s Enterprise Asset Management-cloudplatform (EAM) met HoloNXT, het mixed reality-platform van ICT Nederland, om kennisdeling te verbeteren en virtueel-ondersteund onderhoud op locatie mogelijk te maken. Beide bedrijven tonen hun gezamenlijke oplossing tijdens Maintenance Dortmund 2022 op 30 en 31 maart in de Dortmund Messe.

Het HoloNXT-platform is ontworpen door ICT Nederland om online data te verbinden met de fysieke wereld. Het resultaat is een digital twin met oneindige mogelijkheden. Door deze online data met Ultimo’s EAM-platform te integreren, worden de communicatie en informatiedeling rondom assetmanagement en onderhoudswerkzaamheden verbeterd. Operation afdelingen en technische diensten kunnen op afstand een fysiek asset bekijken en hebben alle cruciale onderhouds- en operationele data beschikbaar via HoloNXT. De informatie en de instructies kunnen vervolgens gevisualiseerd worden op een HoloLens, een tablet of een smartphone om een monteur te helpen de job correct uit te voeren op locatie.

Michel Manders, Operations Manager bij ICT Nederland: “Installaties worden steeds complexer en kennis verdwijnt langzaam door de vergrijzing. Nieuwe professionals hebben ondersteuning en intelligentere begeleiding nodig om hun werk veilig en efficiënt uit te voeren. Het verzamelen en analyseren van data, machine learning en kunstmatige intelligentie zijn momenteel belangrijke thema’s, maar als je geen aandacht besteedt aan hoe die data wordt gevisualiseerd of hoe de gebruiker ermee omgaat, worden er kansen gemist. Er zullen tenslotte altijd cruciale beslissingen gemaakt moeten worden. HoloNXT is een oplossing voor zowel de minder beschikbare kennis als de toenemende complexiteit van installaties.”

Patrick Beekman, Partner Solution Manager bij Ultimo, voegt daaraan toe: “Het delen van Ultimo-data van assets en gerelateerde onderhoudsprocessen via standaard API’s maakt het heel eenvoudig de diensten van HoloNXT direct via het Ultimo-platform te gebruiken. Dit biedt vele voordelen. Je kunt bijvoorbeeld een digital twin gebruiken om nieuwe medewerkers op te leiden, kennis te delen of om op afstand instructies te geven via de AR-functionaliteit, om zo collega’s op locatie te ondersteunen.”

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.


Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.