Turck verbetert IO-Link master

O-Link master

Turck heeft de TBEN-L-8IOLA klasse A IO-Link master uitgebracht om de kostenefficiëntie in typische IO-Link toepassingen voor complexe sensorsystemen en eindapparatuur te verbeteren. De module is voorzien van een robuuste TBEN-L behuizing en biedt acht klasse A IO-Link master poorten. De klasse A-poorten blinken uit in het verbinden van intelligente sensoren. Dit komt door hun duidelijk gescheiden digitale kanalen en spanningsniveau. Daarnaast hebben de vrouwelijke connectoren twee universele DXP kanalen. Interessant is dat je deze kan gebruiken als in- en uitgang. Hierdoor biedt de universele module tot wel 16 kanalen. Bovendien is er een stroombelastbaarheid van 2A op pin 2 van alle poorten. Daardoor kun je actuatoren met hogere vermogens makkelijk van stroom voorzien.

De nieuwe IO-Link master van Turck kan worden gebruikt in Ethernet netwerken met Profinet, Ethernet/IP of Modbus TCP, zonder tussenkomst van de gebruiker. Dit maakt het een veelzijdig multiprotocol apparaat, met geïntegreerde functies zoals een schakelaar voor lineaire topologieën en een webserver. De module is ontworpen met SIDI Simple IO-Link Device Integration en de IODD Configurator in de webinterface, net als alle andere Turck IO-Link masters uit de TBEN-serie.

Twee varianten

De TBEN-L-8IOLA klasse A IO-Link master is verkrijgbaar in twee varianten: met L-gecodeerde M12-connectoren of 7/8″ 4-pins ronde connectoren. Het is ideaal voor veeleisende omgevingen en een breed temperatuurbereik, met een temperatuurbereik van -40 tot 70 °C en bescherming volgens IP67 en IP69K. Door de universele toepassing van de module in pure IO-Link, I/O en hybride toepassingen is de logistiek vereenvoudigd, aangezien slechts één apparaat nodig is voor verschillende toepassingen. Integratie, inbedrijfstelling en onderhoud zijn eenvoudiger gemaakt door de geïntegreerde SIDI en IODD configurator.

De TBEN-L-8IOLA IO-Link master een veelzijdig apparaat dat kostenefficiëntie biedt voor typische IO-Link toepassingen voor complexe sensorsystemen en eindapparatuur. Voor veeleisende omgevingen is dit de ideale oplossing. Dankzij de SIDI en IODD configurator is integratie en onderhoud eenvoudig. Bovendien kan de module direct worden ingezet in Ethernet netwerken. Hierbij kun je denken aan Profinet, Ethernet/IP of Modbus TCP. Daardoor is de universele toepassing groter.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie