Succesvolle investering in Delft Circuits

Delft Circuits

Delft Circuits – ontwerper van kabeloplossingen voor cryogene omgevingen – krijgt flinke investering

Delft Circuits, een quantum bedrijf dat zich richt op cryogene i/o (bekabeling), heeft een investering ontvangen van High-Tech Gründerfonds (HTGF), Scholt Group, en QuVest Capital. Deze nieuwe partners brengen de benodigde financiële middelen, ervaring en het professionele netwerk om de volgende stap te maken in de ontwikkeling van het bedrijf, waarbij de focus zal liggen op het opschalen en industrialiseren van de fabriek en het team (>20 fte).

Quantum technologieën bewegen zich van een puur academisch naar een steeds meer industrie gedreven domein. Verschillende corporaties, overheden en grote VC gefinancierde startups investeren grootschalig in quantum-computing, -communicatie en -sensing. Om de quantum industrie te laten bloeien is een volwassen waardeketen van high-tech producten nodig die speciaal zijn ontwikkeld voor deze industrie.

Sinds 2017 ontwerpt en produceert Delft Circuits i/o (bekabelings-) oplossingen voor cryogene omgevingen waarin quantum systemen opereren. Deze cryogene omgevingen kenmerken zich door de hoge eisen, waarvan (gebrek aan) ruimte, thermische geleiding en signaal eisen de belangrijkste zijn. Delft Circuits’ Cri/oFlex® technologie maakt het mogelijk producten te maken waarbij precies de juiste balans gevonden kan worden voor al deze eisen. Hiermee is het een technologie die veel nieuwe toepassingen van quantum technologie een stap vooruit zal helpen.

“De bekabelingsoplossingen van Delft Circuits kunnen gezien worden als een kritisch onderdeel dat nodig is om de quantum industrie op te schalen.” zegt Christian Ziach, Senior Investment Manager bij HTGF.

Op dit moment heeft Delft Circuits honderden Cri/oFlex® bekabelingsoplossingen geleverd aan meer dan vijftig klanten wereldwijd. De revolutionaire cryogene circuit technologie is gebruikt in toepassingen op het gebied van quantum- computing, -internet, -sensing, astronomie, aerospace en biologie. Door het bedienen van klanten in de academische wereld, startups, nationale labs, wereldwijde technologie corporaties en overheidsinstanties, helpt Delft Circuits de volgende stappen te zetten in de quantum industrie en voor high-tech cryogene systemen.

“Met HTGF hebben we een partner gevonden in een van de meest ervaren en grootste VC fondsen in Europa. Daarbij is HTGF sterk geworteld in de Duitse industrie. Scholt Group is een high-tech investerings bedrijf met ondernemingen in verschillende sectoren. Het wordt geleid door Jan Scholt, een zeer succesvolle ondernemer uit de Eindhovense high-tech regio. QuVest Capital is een investeringsvehikel van een groep zeer succesvolle ondernemers en professionals met verschillende achtergronden.” zegt Sal Bosman, oprichter van Delft Circuits.

“Samen hebben we een solide basis om onze klanten te versnellen in de sterk opkomende quantum industrie.” voegt Daan Kuitenbrouwer, oprichter van Delft Circuits, daaraan toe.

Deze investering versterkt daarnaast de Nederlandse quantum industrie, waar de overheid breed inzet op verdere quantum technologie ontwikkeling en onderzoek

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie