Studer Cables AG: traditioneel bedrijf weer in Zwitserse handen

SPE kabels Cables Panduit diagnosetool Helukabel

De traditionele kabelfabrikant uit Däniken (SO) is sinds 30 maart 2021 weer in Zwitserse handen en treedt vanaf nu als Studer Cables AG op in de markt.

Een consortium van kopers onder leiding van de oude en nieuwe CEO Bruno Fankhauser en Helvetica Capital heeft het bedrijf overgenomen van de Duitse LEONI Group. De nieuwe eigenaren willen Studer Cables ontwikkelen tot het Zwitserse kwaliteitsmerk voor halogeenvrije en vlamvertragende veiligheidskabels.

Die technologisch geavanceerde speciaal kabels uit Däniken worden vooral toegepast in de railindustrie en in toenemende mate ook ingezet bij de productie van elektrische voertuigen. Daarnaast worden ze veelvuldig toegepast bij de bekabeling van zonnecentrales en grote infrastructuurprojecten, hier zijn de hoogwaardige producten inmiddels tot standaard verheven. Zo leverde Studer Cables de kabels voor de stroomvoorziening van de Gotthardspoortunnel, met 57 km de langste spoortunnel ter wereld.

Wanneer veiligheid, duurzaamheid en energie-efficiëntie doorslaggevend zijn voor elektrische bekabeling en energie installaties zijn de producten van Studer Cables de veilige keuze.

Studer Cables is een internationaal gevestigd topmerk. Het bedrijf beschikt naast eersteklas medewerkers over unieke competenties in de ontwikkeling en fabricage van hoogwaardige kunststoffen en de constructie en productie van speciale kabels, hiervan is CEO en mede-eigenaar Bruno Fankhauser overtuigd.

Het ligt in de planning om in de toekomst de huidige zeer gespecialiseerde kennis over kunststoffen te gebruiken buiten de zuivere kabelproductie. Bijbehorende projecten zitten in de pipeline, meer informatie hierover volgt in de komende maanden.

Studer Cables AG

Studer Cables AG is een van de grootste werkgevers in het Zwitserse kanton Solothurn. Het traditionele bedrijf is sinds 1939 aan deze regio verankerd en biedt plaats aan 400 medewerkers, waarvan vele hooggekwalificeerde en uitdagende banen. Het bedrijf beschikt over uitgebreide competenties in de hele waardeketen – ontwikkeling en productie van zeer gespecialiseerde kunststoffen, productie van litzen, strengen en technisch geavanceerde speciale kabels. De producten en diensten van Studer Cables AG leveren een belangrijke bijdrage aan de veiligheid van mens en milieu, het verhogen van de energie-efficiëntie en het verbeteren van de duurzaamheid.

In de Benelux wordt al jaren samengewerkt met Calpe BV uit Barneveld die als officiële importeur/distributeur verantwoordelijk is voor de commerciële activiteiten en leveringen. Calpe is al ruim 65 jaar een toonaangevende speler richting paneel-/verdelerbouw, OEM (machinebouw), marine- en offshore.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Linkedin5

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.