Een ERP kiezen, Steel Solutions International verteld

SSI Steel Solutions International

Steel Solutions International is een high-end staalsnijbedrijf, gespecialiseerd in het snijden van premium staal tot 500 mm. Alle geleverde materialen kunnen worden gemarkeerd met een materiaalcertificaat en een keuringsstempel. De producten, zowel halffabricaten als totaaloplossingen, vinden we onder meer terug in de scheepsbouw, bruggenbouw, de offshore industrie, machine- en apparatenbouw, kraanbouw, trailerbouw en Yellow Goods. SSI Steel Solutions International heeft onder andere toepassingen als autogeen snijden, fijn plasmasnijden, plasmasnijden en lasafschuiningen. Continuïteit is erg belangrijk voor SSI. Toen het bedrijf op zoek ging naar een nieuw ERP systeem waren continuïteit en betrouwbaarheid de belangrijkste selectiecriteria.

Continuïteit als keuze

Hans Ritmeester, Managing Director SSI: “We moeten een pakket kopen waar we 99 procent zeker van weten dat het in de toekomst nog steeds bestaat. Ik hoorde eigenlijk alleen maar goede verhalen over Business Central waardoor de keuze snel gemaakt was. Business Central was aanvankelijk vooral bedoeld voor de financiële administratie omdat de productie vanuit een ander pakket werd aangestuurd. Het mooie was wel dat je er alles “aan vast kon plakken” en je het zo mooi kon maken als je zelf wilt.”

“Je wilt als bedrijf geen risico lopen. Wij kozen voor Dynamics 365 Business Central (NAV) van Microsoft omdat continuïteit voor ons erg belangrijk is. Daarnaast communiceert Business Central makkelijk met andere programma’s.”
Hans Ritmeester, Managing Director SSI

Snelheid door flexibiliteit

“Ik vind dat een softwarepakket nooit leidend mag zijn in de bedrijfsvoering.” “Wij hebben een idee over wat de software zou moeten doen, hoe dat gedaan moet worden en wanneer dat gedaan moet worden. Het kan niet zo zijn dat het andersom is.”

Wij zijn een echte MKB’er: relatief klein maar wel een grote speler op het gebied van staal snijden met hoge kwaliteitseisen. Je wilt groot genoeg zijn maar tegelijk ook klein en flexibel blijven waardoor je snel kan schakelen, snelheid door de flexibiliteit.”

Belang van integraties

Kiezen voor een gevestigd pakket zoals Microsoft Business Central kan ervoor zorgen dat er er al veel integratiemogelijkheden bestaan. Een mooi voorbeeld van de integratiemogelijkheden is de Visual Production Scheduler van Netronic die SSI Steel Solutions International in gebruik wil gaan nemen.

“We staan op het punt om een nieuwe planningsmodule in te gaan richten om de productie aan te sturen. Dit zal met name extra inzicht geven in de planning. Per processtap willen we weten waar we staan: lopen we voor of achter en is er nog ruimte?” Deze volledig geïntegreerde add-in voor Dynamics NAV/ Business Central visualiseert het productieschema en maakt het mogelijk om snel te reageren op onverwachte gebeurtenissen via intuïtieve drag & drop.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.


Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

David Drost

David Drost (Smarting Industry)

David houdt zich dagelijks bezig om productiebedrijven te verbinden met antwoorden voor hun bedrijf. Met Smarting Industry verzamelt hij nieuwe en bestaande praktijkverhalen over digitaliseren in een productieomgeving. Zelf op zoek naar jouw volgende technologische ontwikkeling? Smarting Industry heeft het overzicht van alle ontwikkelingen en helpt jou aan de perfect match tussen kans en oplossing. Meer weten? Stuur een email.
Lees meer van: David Drost (Smarting Industry)