Standaard positieschakelaar serie met en zonder veiligheidsfunctie

Positieschakelaar

De nieuw ontwikkelde positieschakelaar serie ES/EM 97, die de steute-bedrijfsafdeling “Automation” nu presenteert, onderscheidt zich onder andere door zijn modulaire opbouw.

De actuatorkoppen van de schakelapparaten kunnen gemakkelijk met vier onverliesbare schroeven worden vastgezet en verwisseld of in stappen van 90o gedraaid. De schakelaarelementen kunnen worden verwijderd na het openen van de schroefloze dekselbevestiging – dit vereenvoudigt de installatie.

Met deze eigenschappen mikt steute op universele toepassingsmogelijkheden van de ES/EM 97-serie in het gehele toepassingsbereik van de industriële automatisering. Het brede aanbod aan actuatoren (verschillende draaihefbomen, rolhefbomen, drukveren, etc) en de afmetingen conform EN 50047, die in de automatiseringstechniek op grote schaal als norm worden gebruikt, sluiten perfect op elkaar aan.

De nieuwe serie kan worden gebruikt in veiligheidsgerelateerde toepassingen, d.w.z. als positieschakelaars met veiligheidsfunctie. In combinatie met een geschikte analyse-eenheid kunnen zij worden gebruikt om bescherming conform Performance Level e volgens EN ISO 13849-1 en SIL 3 volgens EN 62061 te bereiken.

Voor de positieschakelaar met veiligheidsfunctie kan uit twee extra actuatorkoppen worden gekozen. In de uitvoering “AZ” wordt de ES 97 een veiligheidsschakelaar met afzonderlijke actuator – dit is de klassieke uitvoering voor de veiligheidsgerelateerde positiebewaking van veiligheidsdeuren. De ES 97 SB is geschikt voor de ruimtebesparende positiebewaking van scharnierende veiligheidsdeuren.

De steute-bedrijfsafdeling “Automation” breidt hiermee zijn productassortiment uit met een bijzonder flexibele en – dit geldt voor al het steute-schakelmateriaal – robuuste en hoogwaardige positieschakelaarserie, die flexibel aan de specifieke toepassing kan worden aangepast.

Meer informatie bij forTop automation & energycontrol

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.