SIL1-3 certificatie voor RTP

SIL1-3 certificatie

SIL1-3 certificatie conform de IEC61508:2010 voor RTP3000 TAS N+ systeem

Recent heeft het RTP3000 TAS N+ systeem SIL1-3 certificatie conform de IEC61508:2010 standaard ontvangen. Dit is met afstand het beste systeem dat RTP ontwikkeld heeft. Naast de verbeterde prestaties en het nog hogere niveau van diagnostiek, die we reeds van RTP gewend zijn, kent het systeem nu ook een domeinarchitectuur.

In RTP’s domeinarchitectuur wordt de applicatie over maximaal 14 subnodes binnen een domein verdeeld, waarbij elke set nodeprocessors van de subnode het betreffende programmadeel uitvoert. Het resultaat van een domein met subnodes is dat het totale systeem een scantijd van 1ms heeft.
De bijzonder snelle scantijd resulteert in een reactietijd van maximaal 5ms voor het lezen van een ingang, diagnose, logic solving en het sturen van de uitgang. Bij systeemuitbreiding met extra chassis wordt iedere keer een nodeprocessor toegevoegd, zodat de reactietijd gewaarborgd blijft. De hogere prestaties worden verkregen doordat de nodeprocessors meerdere CPU’s hebben die elk specifieke taken uitvoeren en met elkaar samen werken voor de logic solving, diagnose en communicatie.

De 3000 TAS N+ biedt verder de hoogste beschikbaarheid, met een MTTFS van meer dan 60.000 jaar gebaseerd op de failure-rates zoals gedefinieerd in IEC61508:2010. Het systeem is ontworpen om online te blijven, resulterend in reductie van downtime, oftewel meer uptime en productiewinst. De hoge beschikbaarheid wordt door RTP Corp. onderstreept met een hardwaregarantie van 10 jaar.

Ook bij configuratiewijzigingen van hard-en software blijft het systeem online. De hardware is hot- swappable en wijzigingen in de hardwareconfiguratie en softwaremodules kunnen onbeperkt worden uitgevoerd, terwijl het systeem operationeel is. Het systeem maakt geen gebruik van een buffer die met iedere wijziging verder groeit, maar gebruikt hiervoor twee geheugens, waarvan er één altijd beschikbaar is voor de volgende versie van het programma.

Het systeem kan naar de vereiste beschikbaarheid worden geconfigureerd met enkelvoudige, duale, triple of viervoudige redundantie voor de nodeprocessors en I/O. De gebruiker heeft de vrijheid om de redundantie op systeemniveau en op SIF-niveau te definiëen. De systeembasis kan bijvoorbeeld als TMR (Triple Modular Redundancy) of QMR (Quadruple Modular Redundant) zijn opgezet, terwijl voor iedere veiligheidsfunctie afzonderlijk bepaald wordt welk redundantieniveau voor de I/O nodig is. Redundante delen kunnen naar wens fysiek over verschillende chassis verspreid worden.

Met de RTP3000 TAS N+ worden significante kostenbesparingen gerealiseerd. RTP levert een projectlicentie met onbeperkt gebruik van alle softwareapplicaties die benodigd zijn voor een safety- en besturingssysteem.

Meer informatie

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Procesindustrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.