Siemens introduceert nieuwe generatie frequentieregelaars

Sinamics G220

Met de Sinamics G220 serie breidt Siemens haar portfolio aan frequentieregelaars verder uit. De Sinamics G220 serie bestaat uit meerdere regelaars welke zijn ontwikkeld om antwoord te kunnen geven op de meest actuele eisen. Er is onder andere een IP55 variant toegevoegd en een Clean Power versie waarbij de harmonischen met maar liefst 97 procent gereduceerd kunnen worden zonder externe smoorspoelen.

De Sinamics G220 frequentieregelaars positioneren zich als de meest high-end en allround regelaars binnen het Siemens portfolio. Doordat vele functies en componenten standaard geïntegreerd zijn of toegevoegd kunnen worden via de optiemodules zijn de regelaars zeer flexibel en veelzijdig in te zetten. Dankzij toevoegingen als een IP55 variant, standaard 3C3 coating, bewaking van ATEX motoren en het aansluiten van een encoder is de regelaar toe te passen in uiteenlopende sectoren; van de offshore, chemie-, olie- en gassector, tot de voedingsmiddelen-, farmaceutische- en auto-industrie.

Ook op het gebied van safety en security voldoen de Sinamics G220 regelaars aan de hoogste eisen. Zo zijn de regelaars optimaal beveiligd tegen (netwerk) manipulatie en vijandige firmware dankzij standaard integriteits- en authenticiteitscontroles en instelbare toegangsniveaus voor verschillende gebruikers. Voor maximale machineveiligheid zijn meerdere veiligheidsfuncties te programmeren waarbij het hoogste veiligheidsniveau (SIL 3/ PLe) zonder additionele hardware kan worden behaald.

Daarnaast is met de Sinamics G220 regelaars een zeer hoge energie-efficiëntie van aandrijfsystemen te realiseren. Hoog efficiënte IE4-, IE5- en synchrone reluctantiemotoren evenals permanent magneet synchrone motoren kunnen door de regelaar worden aangestuurd. Ook remenergie hoeft niet meer te worden verstookt in een remweerstand maar kan via een DC-bus koppeling worden verdeeld richting andere regelaars. Later wordt de serie nog uitgebreid met een variant die (rem)energie direct terug kan leveren aan het net.

De Sinamics G220-frequentieregelaars zijn niet alleen indrukwekkend vanwege hun technische prestaties, maar zijn ook de eerste Sinamics-aandrijvingen die onderdeel uitmaken van het Siemens Xcelerator-portfolio. Dankzij volledige integratie in de TIA portal en de volwaardige digital twin kunnen de aandrijvingsprestaties getest en geoptimaliseerd worden voordat de hardware fysiek aanwezig is. Dit draagt bij aan een korter en efficiënter engeeringsproces met minder kans op fouten. Bovendien is de Sinamics G220 uit te breiden met een nieuwe IIOT module voor eenvoudige integratie in cloud- en edge-applicaties.

‘We zijn verheugd om de Sinamics G220 op de markt te brengen, omdat deze frequentieregelaar een nieuwe standaard zet op het gebied van digitalisering, prestaties en betrouwbaarheid’, aldus Cedrik Neike, CEO Siemens Digital Industries. ‘Met zijn geavanceerde functies en gebruiksvriendelijke interface biedt de G220 onze klanten de mogelijkheid om hun processen te optimaliseren en concurrerend te blijven in een snel veranderende markt.’

Met de introductie van de Sinamics G220 bevestigt Siemens opnieuw haar toewijding aan innovatie en het leveren van geavanceerde oplossingen die voldoen aan de behoeften van de industrieën van vandaag en morgen. De Sinamics G220 zal leverbaar zijn vanaf zomer 2023.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Linkedin5

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.