Shell en Microsoft starten met partners Open AI Energy Initiative

13
Open AI Energy Initiative
Illustratie: Red ivory / Shutterstock.com

Open AI Energy Initiative – AI oplossingen voor de energie- en procesindustrie

Shell, C3 AI, Baker Hughes en Microsoft starten het Open AI Energy Initiative (OAI), een eerste in zijn soort open ecosysteem van op kunstmatige intelligentie (AI) gebaseerde oplossingen voor de energie- en procesindustrie.

De OAI biedt een raamwerk voor energieoperatoren, serviceproviders, leveranciers van apparatuur en onafhankelijke softwareleveranciers voor energiediensten om interoperabele oplossingen aan te bieden, waaronder AI en op fysica gebaseerde modellen, monitoring, diagnostiek, prescriptieve maatregelen en services, mogelijk gemaakt door de BHC3 AI Suite en Microsoft Azure.

“Door samen te werken met onze alliantiepartners bij C3 AI en samen met industrieleiders bij Shell en Microsoft, zal de OAI helpen bij het aanpakken van de aanhoudende branche-uitdaging van niet-productieve downtime. Dit nieuwe ecosysteem zal onze sterke bestaande BHC3-portfolio versterken en is een veelbelovende stap in de digitale transformatie van energie. ”

De eerste reeks OAI-oplossingen van Shell en Baker Hughes zijn gericht op betrouwbaarheid en ontworpen om de uptime en prestaties van energieactiva en -processen te verbeteren. Deze betrouwbaarheidsoplossingen zullen dienen als uitbreidingen van de huidige BHC3 Reliability-applicatie, een AI-gebaseerde applicatie die betrouwbaarheids-, proces- en onderhoudstechnici voorziet van AI-gebaseerde inzichten om de prestatierisico’s van processen en apparatuur voor de energiesector te voorspellen. De applicatie maakt gebruik van de mogelijkheid van de BHC3 AI Suite om gegevens op bedrijfsschaal uit ongelijksoortige gegevensbronnen te integreren en AI-betrouwbaarheidsmodellen te trainen die volledige fabrieksactiviteiten dekken, terwijl ze volledig profiteren van Azure, de schaalbare cloudinfrastructuur van Microsoft voor ondernemingen.

close

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Logo IndustrieVandaag
Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.