SCHUNK CoLab nu ook in Nederland

SCHUNK CoLab

De wereld van robotica groeit snel bij SCHUNK. Op donderdag 9 februari vond de officiële opening plaats van het SCHUNK CoLab in ’s-Hertogenbosch. In het robotapplicatiecentrum kunnen klanten hun automatiseringsoplossingen nu realistisch testen en deze laten valideren door SCHUNK-experts.

Proces testen en ervaring opdoen in het SCHUNK CoLab

In het SCHUNK CoLab ondersteunen applicatie-ingenieurs klanten bij het maximaliseren van de implementatie van hun geplande automatiseringstaken. Hierdoor kunnen ze veeleisende applicaties zonder risico testen voordat ze kopen. Samen met SCHUNK-experts worden de vereisten geanalyseerd, wordt de meest geschikte combinatie van handling, gereedschapsopname en werkstukopspanning en bewerkingscomponenten geselecteerd, en worden de optimale parameters gevalideerd in een praktijktest. Eventuele risico’s worden geminimaliseerd voordat de oplossing in het echte proces wordt geïmplementeerd.

Samenwerking met partners

Er zijn veel opties. Gebruikers kunnen de voor- en nadelen van verschillende grijptechnieken testen op verschillende soorten robots. Haalbaarheidsstudies en videodocumentatie bieden ook ondersteuning bij het bereiken van de optimale automatiseringsoplossing. “Ons CoLab is een multifunctionele ruimte die het ook mogelijk maakt om gezamenlijke evenementen met partners te houden”, verklaarde Ingrid Heeren, marketeer bij SCHUNK Nederland, bij de opening van het CoLab. Voor de opening bereidde SCHUNK drie verschillende demonstraties voor om het potentieel van haar CoLab zo goed mogelijk te illustreren, hiervoor werkte SCHUNK samen met de robotpartners Universal Robotics, FANUC en TechMan.

Nieuwe SCHUNK-technologieën

De focus ligt in de eerste plaats op toepassingsgebieden met betrekking tot de nieuwe SCHUNK-technologieën. “Het SCHUNK CoLab biedt ons de mogelijkheid om samen met onze klanten nieuwe toepassingsgebieden te ontwikkelen en ervaring op te doen in het gebruik van nieuwe technologieën. Gebruikers kunnen zichzelf vooraf overtuigen van de oplossing en deze uitproberen ”, benadrukt Heeren. Naast persoonlijke bezoeken zijn ook digitale meetings of webinars mogelijk.

Meer informatie bij SCHUNK

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.