SCHUNK bij de top 3 genomineerden met grijptechnologie 2D Grasping-kit

2D Grasping-kit

SCHUNK heeft zich opnieuw bewezen door een top 3 nominatie binnen te slepen voor de prestigieuze HERMES AWARD 2024. Hun nieuwste creatie, de 2D Grasping-Kit, is een staaltje van technische vernuftigheid dat het mogelijk maakt voor bedrijven om zonder enige voorkennis van programmeren of beeldverwerking, objecten autonoom te hanteren, ongeacht de positie ervan. Deze interessante ontwikkeling komt als geroepen in een tijd waarin de vraag naar geschoolde arbeidskrachten stijgt en duurzaamheid een steeds belangrijkere rol speelt in de productie.

2D Grasping-Kit

Industriële automatisering is het sleutelwoord in de strategie van SCHUNK. De 2D Grasping-Kit is hun antwoord op de roep om flexibele, efficiënte en toekomstgerichte productieprocessen. Deze kit maakt het mogelijk om gevarieerde objecten die willekeurig op een transportband, dienblad of aanvoertafel liggen, betrouwbaar te verwerken. Dit alles kan zelfs onder variërende omstandigheden zoals licht, kleur of achtergrond. Het systeem is opgebouwd uit een nauwkeurig op elkaar afgestemde camera met lens, industriële PC, AI-software en een grijper die specifiek is ontworpen voor de toepassing.

Het is vooral de door SCHUNK ontwikkelde AI-software die deze kit onderscheidt. Met een gebruiksvriendelijke interface is deze software toegankelijk voor gebruikers zonder technische voorkennis. Na een eenvoudige opzet neemt de AI-software het bedrijf bij de hand door het leerproces van de grijpplanning. Het systeem is zelflerend; na het fotograferen en benoemen van de objecten, traint de AI zichzelf volledig offline. Deze technologie maakt het mogelijk om terugkerende sorteer- of logistieke taken te automatiseren met minimale inspanning.

HERMES AWARD 2024

De HERMES AWARD waarvoor de 2D Grasping-Kit genomineerd is, is niet zomaar een prijs. Het is een erkenning voor technologische uitmuntendheid en innovatie die een positieve impact heeft op industrie, milieu en maatschappij. Het beoordelingsproces kijkt naar de economische efficiëntie en de toepasbaarheid van het product. Dit wordt uitgevoerd door een onafhankelijke jury van experts uit verschillende domeinen. De finale keuze voor de winnaar zal tijdens de opening van de Hannover Messe op 21 april 2024 onthuld worden.

Met de 2D Grasping-Kit laat het bedrijf zien dat het mogelijk is om het opstarten van geautomatiseerde processen aanzienlijk te vereenvoudigen, en daarmee tijd en middelen efficiënter in te zetten. Dit alles is te vinden op de website van SCHUNK, waar meer informatie beschikbaar is over hun innovatieve oplossingen.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie