Schneider Electric lanceert consulting- en implementatiedienst voor industriële digitale transformatie

Digital engineering Industriële digitale transformatie Aveiro

Schneider Electric, leverancier in de digitale transformatie van energiebeheer en -automatisering, lanceert vandaag zijn nieuwe Industrial Digital Transformation Services tijdens het 27e jaarlijkse ARC Industry Leadership Forum dat van 6 tot 9 februari plaatsvindt in Orlando, Florida. Deze gespecialiseerde, wereldwijde dienst helpt industriële ondernemingen bij het realiseren van een toekomstgerichte, innovatieve, duurzame en effectieve end-to-end industriële digitale transformatie.

De diensten zijn gebaseerd op een bewezen, schaalbare methodologie voor impactvolle industriële digitalisering, waaronder een ontdekkingsfase, diagnose, strategie, ontwerp, implementatie en aanhoudend klantsucces. Industriële ondernemingen kunnen nu een beroep doen op de diepgaande expertise van Schneider Electric op het gebied van industrie en energie, ondersteund door het industriële software-pakket. Zo zijn zij in staat om een betekenisvolle impact te maken op meerdere gebieden, waaronder:

  • Operationele efficiëntie en de empowerment van werknemers
  • Duurzaamheid en energie-efficiëntie
  • Optimalisatie van bedrijfsmiddelen
  • Cybersecurity

Naast het aanbieden van industriële digitale transformatie diensten is Schneider Electric een van de weinige bedrijven ter wereld die meerdere onderscheidingen heeft verdiend van 4th Industrial Revolution (4IR) Advanced Lighthouse door het World Economic Forum voor zijn eigen wereldwijde slimme fabrieken en distributiecentra. Lighthouses zijn fabrieken die 4IR-technologie van pilot tot integratie op schaal toepassen om zo operaties, waardeketens en bedrijfsmodellen te transformeren voor een overtuigend financieel, operationeel en duurzaam rendement.

Craig Resnick, Vice President, Consulting bij ARC Advisory Group: “Volgens ons onderzoek zijn ongeveer 83% van de eindgebruikers en OEM’s bezig met hun industriële digitale transformatie proces, maar heeft slechts ongeveer 7% het gevoel het proces te hebben voltooid. Daarom is het noodzakelijk dat eindgebruikers en OEMs overwegen om digitale transformatie diensten te gebruiken, zoals die van Schneider Electric, om hun digitale transformatie traject te versnellen en sneller financiële voordelen te behalen terwijl ongeplande stilstand wordt verminderd.”

“Een succesvolle industriële digitale transformatie vraagt om een wereldwijde visie die flexibel genoeg is om lokale behoeften te ondersteunen”, zegt Marc Fromager, SVP Industrial Automation Services bij Schneider Electric. “Succesvolle programma’s bevatten efficiëntie, duurzaamheid en empowerment van werknemers, ondersteund door robuuste cybersecurity. Wat Schneider Electric kenmerkt is de ongeëvenaarde combinatie van ervaring in digitale transformatie in een groot aantal sectoren en onze toonaangevende technologie en software voor energiebeheer en automatisering. Dit alles wordt geleverd door lokale experts met de volledige steun van onze wereldwijde teams.”

In het rapport Taking Control of Industrial Transformation ontdekte OMDIA dat “respondenten digitale transformatie niet alleen zien als een drijfveer voor kostenbeheer, maar ook als een kritisch component dat strategisch belang biedt aan hun bedrijven en belangrijk is om innovatie aan te moedigen en te ondersteunen.” Nu de klimaat- en energiecrises verdere industriële digitale transformatie een strategische noodzaak maakt, moeten industriële ondernemingen bovendien zinvolle vooruitgang boeken op het gebied van energie-efficiëntie, de aankoop van hernieuwbare energie en elektrificatie.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie