Schakelen naar de toekomst

Schakelapparatuur

Siemens heeft er weer een nieuwe generatie schakel- en verdeeltoestellen bij in het portfolio, namelijk de 8DAB 40 Blue GIS (GIS: ‘Gas-Insulated Switchgear’, gasgeïsoleerde schakelinstallaties). De 8DAB 40 Blue GIS geldt als een innovatieve en duurzame oplossing voor toekomstige energievraagstukken. Dit fluorgasvrije en PFAS-vrije schakelsysteem heeft de potentie om de milieueffecten van traditionele verdeel- en schakelapparatuur te verminderen door het gebruik van innovatieve isolatiegassen.

Hierdoor worden negatieve milieueffecten vermeden en wordt de ecologische voetafdruk van Siemens’ klanten aanzienlijk verminderd. Tegelijkertijd blijven de prestaties en essentiële betrouwbaarheid van de schakelapparatuur behouden.

Hoge spanningsniveaus

Siemens bereidt zich voor op de toekomst van het energienetwerk met de 8DAB 40 Blue GIS verdeel- en schakelapparatuur. Deze nieuwe technologie maakt het mogelijk om op hogere spanningsniveaus te functioneren. Dit maakt de schakelapparatuur bijzonder geschikt voor kritische infrastructuur, zoals datacenters, halfgeleiderproductie-industrieën en groene waterstofproductiecentra. Daarnaast is Blue GIS ook geschikt voor het huidige energienetwerk. Met een toenemende druk op het energienetwerk in de nabije toekomst, biedt de Blue GIS verdeel- en schakelapparatuur dan ook een duidelijk antwoord.

Intelligent en toekomstbestendig

Volgens Stephan May, CEO van Elektrificatie en Automatisering bij Siemens Smart Infrastructure, herkent Siemens de toekomstige uitdagingen van de kritieke energie- infrastructuur. “Nu nutsbedrijven en industrieën streven naar ambitieuze doelstellingen om de energienetten te verduurzamen, zijn ze op zoek naar intelligente en toekomstbestendige producten, ook voor de hogere spanningsniveaus.”

De 8DAB 40 Blue GIS-apparatuur is een mijlpaal voor Siemens en de energie- industrie als geheel. De Blue GIS-technologie is een belangrijke stap voorwaarts in de ontwikkeling van energie-infrastructuur en stelt Siemens in staat om klanten te voorzien van de nieuwste en meest geavanceerde oplossingen die zowel de efficiëntie als de duurzaamheid van hun activiteiten verbeteren.

De introductie van 8DAB 40 Blue GIS start een weg naar een betere toekomst, waarin duurzame energie met een kleinere voetafdruk op de juiste plekken terechtkomt.

Meer informatie bij Siemens.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie