Roadshow met optimalisatie productieproces door flexibele productieoplossingen

Flexibele productieoplossingen

De hedendaagse productiewereld wordt gekenmerkt door een snel veranderend landschap waarin de efficiëntie van de productie en de snelheid van aanpassing aan veranderende markteisen centraal staan. Industriële automatisering speelt hierbij een sleutelrol, en flexibele productieoplossingen worden steeds meer een focuspunt voor bedrijven die streven naar een toekomstbestendige operatie. In dit kader heeft OMRON, een vooraanstaand specialist in industriële automatisering, recentelijk de Europese Flexible Manufacturing Roadshow gelanceerd. Dit exclusieve evenement heeft als doel geavanceerde oplossingen voor flexibele productie ‘live’ te demonstreren aan professionals in het veld. Onlangs was de Roadshow in Nederland.

Noodzaak van flexibele productieoplossingen

In het licht van maatschappelijke uitdagingen, zoals een krimpende arbeidsmarkt en evoluerende consumentenbehoeften, biedt de roadshow van OMRON een platform waar bezoekers geavanceerde productieoplossingen kunnen ervaren. Deze demonstraties, die door hun omvang en complexiteit normaal gesproken niet toegankelijk zijn buiten de fabrieksomgeving, tonen de belangrijke rol van flexibele productiesystemen in moderne fabrieken.

Geavanceerde technologie tentoongesteld

Het evenement benadrukt verschillende hoogtepunten, zoals de tentoonstelling van de OMRON Mobile Manipulator (MoMa), de HD-1500 mobiele robot en een collaboratieve palletiseercel. Deze innovaties bieden complete oplossingen voor hedendaagse productie-uitdagingen, waaronder flexibel palletiseren en autonoom materiaaltransport. Bezoekers maken ook kennis met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van vlootbeheer, IoT-dashboardfunctionaliteiten en geavanceerde serialisatie- en traceersystemen.

Een ander belangrijk aspect dat tijdens de roadshow onder de aandacht wordt gebracht, is de integratie van een privaat 5G-netwerk. Deze technologie faciliteert snelle en betrouwbare communicatie, essentieel voor de toenemende behoefte aan gegevensuitwisseling in complexe productieomgevingen.

Visie toekomst van productie

“De roadshow is een uitnodiging voor een ontdekkingsreis die laat zien hoe flexibele, efficiënte en duurzame productieprocessen de fabriek van de toekomst kunnen vormgeven,” aldus Rob Verbeek, Marketing Manager Benelux bij OMRON. Het bedrijf streeft ernaar om met zijn industriële automatiseringsoplossingen niet alleen aan de huidige eisen van consumenten te voldoen, maar ook om een actieve rol te spelen in het vormen van de toekomst van productie.

Het evenement trekt industrieleiders, besluitvormers en professionals aan die actief zijn in de productie, automatisering en verwante sectoren. Deze groep is voornamelijk geïnteresseerd in het ontwikkelen van hun bedrijfsvoering om te voldoen aan de eisen van de moderne consument en om duurzaamheid binnen hun productieprocessen te integreren.

Als specialist op het gebied van industriële automatisering zet OMRON zich in voor de productie van hoogwaardige, innovatieve technologische oplossingen. Hun missie is om bij te dragen aan een betere samenleving door het verbeteren van productieprocessen, het bevorderen van efficiëntie en het verhogen van de duurzaamheid door middel van hun uitgebreide productportfolio en dienstverlening.

Meer informatie bij OMRON

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie