Real-time software voor AGV’s en AMR’s

SIGMATEK

Op de SPS 2022 introduceert SIGMATEK hardware onafhankelijke software producten voor automatisering en intra logistiek. Het SIGMATEK Traffic Control System (TCS) maakt de integratie van autonome mobiele robots (AMR), ongeacht hun merk, in gemeenschappelijke automatisch geleide voertuigsystemen (AGV) mogelijk, evenals hun verbinding met de omliggende IT- en automatisering systemen. SIGMATEK’s SlamLoc revolutioneert de manier waarop AMR’s omgaan met veranderingen in hun omgeving met op contour gebaseerde navigatie. TCS en SlamLoc laten AGV’s excelleren op het gebied van flexibiliteit, betrouwbaarheid en efficiëntie.

Bij het flexibeler maken van productieprocessen om adaptieve productiestrategieën te implementeren, spelen geautomatiseerd geleide transportsystemen (AGV’s) en autonome mobiele robots (AMR’s) een sleutelrol. Ze worden meestal bestuurd met behulp van eigen systemen van hun fabrikant of via individuele programmering. Op de SPS 2022 in Neurenberg laat SIGMATEK in hal 7 op stand 270 zien, dat het anders kan. Daar zal de Oostenrijkse fabrikant van innovatieve automatisering systemen zijn nieuw ontwikkelde, fabrikant onafhankelijke software producten voor AGV’s en AMR’s introduceren.

Intralogistiek automatiseren

Het TCS (Traffic Control System) is een open AGV-wagenpark beheersysteem dat onafhankelijk van voertuig fabrikant werkt en de gestandaardiseerde VDA 5050-interface gebruikt voor communicatie tussen het voertuig en de hoofdbesturing. Dit maakt de integratie van AMR’s van verschillende makers mogelijk. De TCS voert de planning uit en houdt rekening met alle mogelijke routes, eenrichtingsverkeer, permanente of tijdelijke obstakels of door de gebruiker gedefinieerde beperkingen. Net als een taxi-dispatcher stuurt het geleidingssysteem een beschikbaar voertuig naar het ophaalpunt en vervolgens naar het afleveradres. SIGMATEK’s TCS is eenvoudig te integreren in merchandise- en magazijnbeheersystemen, evenals automatiserings oplossinG, maar kan ook volledig onafhankelijk van hen worden gebruikt.

Safety via simulatie en analyse

SIGMATEK TCS biedt de mogelijkheid om processen in de computer simulatie te testen. Deze simulatie wordt tot 720 keer sneller uitgevoerd dan het echte proces. Een hele dag kan dus in twee minuten volledig in kaart worden gebracht. De op web gebaseerde visualisatie kan ook worden gebruikt met mobiele eindapparaten. Tijdens actief gebruik worden alle voertuig bewegingen in real-time weergegeven, met locatie, rijrichting en snelheid, evenals de batterijlading van de afzonderlijke voertuigen. Heatmaps maken het mogelijk om conclusies te trekken met betrekking tot de verkeers omstandigheden. Een analyse module maakt het onmiddellijk mogelijk om problemen op te lossen.

Continue aanpassing aan de werkelijkheid

Omgevingskaarten sluiten niet altijd aan bij de werkelijkheid en vertegenwoordigen alleen lege ruimtes zonder installaties, meubels of verplaatsbare objecten. SIGMATEK biedt TCS daarom de mogelijkheid om werkelijke data te importeren, zodat de kaart kan worden aangepast aan “live” omstandigheden. Deze kunnen tijdens de navigatie door AMR’s worden vastgelegd met behulp van de contourgeleide SLAM-methode (Synchronous Localizing and Mapping).

SlamLoc, de nieuw ontwikkelde real-time localisatie software SIGMATEK zorgt voor een revolutie in de manier waarop AMR’s omgaan met veranderingen in hun omgeving met op contour gebaseerde navigatie. SlamLoc maakt een kaart van de omgeving als basis voor routeplanning tijdens de eerste cyclus. Bij elke extra cyclus wordt deze kaart uitgebreid met nieuw toegevoegde of verplaatste objecten. De SIGMATEK TCS kan dus direct reageren en met behulp van de nieuwe omstandigheden de best mogelijke route bepalen. Het systeem biedt ook de mogelijkheid om obstakels te omzeilen of alternatieve routes te nemen.

Compromisloos nauwkeurige SLAM-navigatie

SIGMATEK SlamLoc maakt compromisloos nauwkeurige, op contouren gebaseerde navigatie mogelijk – zelfs als het zicht op bekende contouren wordt belemmerd door bijvoorbeeld palletstapels. Real-time SLAM maakt de exacte lokalisatie van voertuigen tijdens het opnieuw opstarten mogelijk zonder tijdrovende initialisatie. Bovenal maakt de software volledig dynamische navigatie mogelijk in gebieden die onderhevig zijn aan aanzienlijke wijzigingen. Door bewust het gebruik van bekende contouren te vermijden, maakt SlamLoc het mogelijk om bufferzones, goederen die ontvangen of verzenden voor het eerst in een AGV te integreren.

SIGMATEK SlamLoc is verkrijgbaar als pure softwareoplossing of voorgeïnstalleerd in een robuuste, industriële box-pc die geschikt is voor gebruik in voertuigen. De webgebaseerde optionele Slam-client maakt visualisatie van de werkelijke voertuigbewegingen en dynamische mapping mogelijk, evenals de bewerking ervan. Met TCS en SlamLoc bieden de Oostenrijkse automatiseringsspecialisten nieuwe en innovatieve oplossings benaderingen voor het automatiseren van intralogistiek. Deze zorgen voor meer flexibiliteit en efficiëntie en verhogen tegelijkertijd de precisie en betrouwbaarheid van automatisch geleide voertuigsystemen. SIGMATEK is aanwezig op de SPS Neurenberg Hal 7, Stand 270.

Meer informatie bij SigmaControl

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.