Belangrijkste component van nieuwe upgrader-fabriek aangekomen

Pre-Assembled Unit PAU

De evolutie in industriële fabricage en assemblage heeft de afgelopen jaren tal van innovaties opgeleverd, maar de opkomst van de Pre-Assembled Unit (PAU) staat ongetwijfeld op de voorgrond. In de complexe wereld van engineering en fabricage, waar elk detail telt, speelt de PAU een centrale rol. Onlangs vond er een mijlpaal plaats toen het hart van een gloednieuwe upgrader-fabriek arriveerde op het terrein van Shell Chemicals Park Moerdijk, een teken van de vooruitgang in deze sector.

De kracht en complexiteit van de Pre-Assembled Unit

De PAU, afkomstig uit de constructiehal van HSM Offshore Energy in Schiedam, is niet zomaar een onderdeel van de nieuwe upgrader-fabriek. Met afmetingen van 17 x 9 x 22 m (L x B x H) en een indrukwekkend gewicht van 278 ton, staat deze unit synoniem voor technologische vooruitgang. Terwijl eerder reeds andere componenten zoals een substation, kolommen en drie opslagtanks voor de fabriek arriveerden, onderscheidt de PAU zich door zijn complexiteit. Hierin is een reeks van geavanceerd proces equipment geïntegreerd, variërend van vaten, mixers en pompen tot regelkleppen en procesinstrumentatie.

Het belang van modulaire bouw

De manier waarop de PAU is vormgegeven, benadrukt een ander belangrijk aspect van moderne engineering: modulaire bouw. Dankzij deze benadering is het mogelijk de Pre-Assembled Unit later dit jaar te koppelen aan de in aanbouw zijnde upgrader. Dit modulaire ontwerp zorgt niet alleen voor een gestroomlijnde integratie, maar biedt ook flexibiliteit voor toekomstige upgrades en aanpassingen.

Veilig transport als topprioriteit

Elke ingenieur weet dat de veiligheid van het transport van dergelijke geavanceerde units een topprioriteit is. Het verplaatsen van de Pre-Assembled Unit van HSM Schiedam naar Moerdijk nam slechts vijf uur in beslag. Dit illustreert niet alleen de efficiëntie van het transportproces, maar benadrukt ook de zorgvuldige planning en voorbereiding die eraan voorafging. Het resultaat? Een naadloze overgang, zonder haperingen, en volledig volgens planning.

Pre-Assembled Unit – Een toekomst vol potentie

Met de PAU nu veilig op zijn plek in Shell Chemicals Park Moerdijk, zet de industrie zich schrap voor een revolutionaire ontwikkeling. De in aanbouw zijnde upgrader-fabriek heeft als doel van plastic afval weer nieuwe chemicaliën te produceren, een belofte van duurzaamheid en efficiëntie in een wereld die steeds meer op zoek is naar groene oplossingen. Met de verwachting dat deze fabriek in 2024 operationeel zal zijn, is het duidelijk dat de Pre-Assembled Unit een onmisbare schakel is in deze ambitieuze onderneming.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Dossier - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.