Pilz introduceert nieuwe generatie PSENslock 2

PSENslock 2

Een van de opvallende kenmerken van de PSENslock 2 van Pilz is de indrukwekkende vergrendelingskracht van 1000 of 2000 N, een aanzienlijke verbetering ten opzichte van zijn voorganger. Deze kracht zorgt voor een robuuste en betrouwbare vergrendeling, belangrijk voor de machineveiligheid. Bovendien is de PSENslock 2 ontworpen om weerstand te bieden tegen stof en water, met een beschermingsklasse van IP67 / IP6K9K. Dit maakt het een ideale keuze voor omgevingen waar hygiëne van groot belang is, zoals de voedingsmiddelen-, dranken- en farmaceutische industrie. Het hygiënische design van de PSENslock 2 voorkomt vuil- en stofafzetting, en voor specifieke toepassingen zijn er varianten met roestvrijstalen onderdelen beschikbaar.

Veilige sluitkrachtbewaking voor persoonsbescherming

De PSENslock 2 biedt niet alleen een sterke vergrendelingskracht, maar ook veilige sluitkrachtbewaking. Met een sluitkracht van 1000 N en geschikt voor gebruik tot PL c, Cat. 2, biedt de PSENslock 2 een betrouwbare oplossing voor de veiligheid van medewerkers.

De veelzijdigheid van de PSENslock 2 blijkt uit de mogelijkheid om deze te gebruiken voor de beveiliging van veiligheidshekken. Of het nu gaat om individuele of seriële toepassingen, de PSENslock 2 levert consistente prestaties. De combinatie met het intelligente diagnosesysteem SDD (Safety Device Diagnostics) zorgt voor uitgebreide diagnosemogelijkheden, wat bijdraagt aan een hogere beschikbaarheid van de machine.

Naadloze integratie met veilige kleine besturing PNOZmulti 2

De PSENslock 2 kan moeiteloos worden gecombineerd met de PITgatebox bedieningseenheid en de configureerbare veilige kleine besturing PNOZmulti 2. Deze combinatie zorgt voor een complete safety-oplossing voor de beveiliging van veiligheidshekken. Dit is inclusief toegangsautorisatie en uitgebreide diagnose- en statusinformatie dankzij de Safety Device Diagnostics (SDD).

De PSENslock 2 excelleert in veeleisende omgevingen. Dankzij de ongevoeligheid voor stof, vuil en water, en de flexibel gemonteerde actuator die toleranties compenseert, wordt een hoge beschikbaarheid gegarandeerd. Dit draagt bij aan een hoge productiviteit, mede dankzij de beveiliging tegen manipulatie die ongewenste productieonderbrekingen voorkomt. De contactloze transpondertechnologie en magnetische vergrendeling zorgen voor een lange levensduur, terwijl de eenvoudige montage tijd bespaart bij de inbedrijfstelling.

Geavanceerde kenmerken van de PSENslock 2

De PSENslock 2 onderscheidt zich met diverse geavanceerde functies. De vergrendelingskracht F1max van 1000 of 2000 N biedt een betrouwbare procesbescherming. Daarbij staat de IP beschermingsklasse IP67 / IP6K9K garant voor duurzaamheid in ruige omgevingen. Een ander belangrijk aspect is het gebruiksgemak, zoals de comfortabele diagnose via 4 LED’s aan beide zijden, die een directe statusweergave bieden. Daarnaast is de PSENslock 2 aanpasbaar aan individuele vereisten door de instelbare sluitkracht via de “Config Key”.

Een opmerkelijke innovatie is de variant met vergrendelingsonafhankelijke veiligheidsuitgangen. De veiligheidsuitgangen (OSSD’s) van de PSENslock 2 schakelen onafhankelijk van de toestand van de vergrendeling. Dit zorgt voor meer flexibiliteit bij het realiseren van verschillende toepassingen.

Meer informatie bij Pilz

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.