P80360 stappenmotor driver van Kollmorgen met closed-loop positiecontrole

Stappenmotor driver

Kollmorgen, een leverancier van motion control systemen, heeft onlangs de P80360 stappenmotor driver geïntroduceerd. Dit is de nieuwste toevoeging aan hun prominente P8000 stappenmotor platform.

Net zoals de andere drivers binnen deze serie, integreert de P80360 traploze besturingstechnologie die zorgt voor vloeiende en stille beweging en optimale prestaties over het volledige snelheidsbereik. Verder biedt deze stappenmotor driver het voordeel van closed-loop positiecontrole en is hij volledig programmeerbaar. Dit resulteert in servo-achtige veelzijdigheid, precisie en herhaalbaarheid binnen een stappenmotor aansturing.

Functies en voordelen van de P80360 stappenmotor driver

Naast open-loop staldetectie, heeft de P80360 driver de mogelijkheid om de ladingpositie te volgen via encoder feedback. Het systeem kan zo automatisch correcties uitvoeren bij eventuele overschrijdingen of tekortkomingen. Dit type positiecontrole is vooral nuttig in systemen waar bijvoorbeeld tandwielen of zware ladingen leiden tot compliance wat kan zorgen voor motor misstappen. Door het corrigeren van deze positionele fouten, minimaliseert de stappenmotor driver actief het risico op verspilling of schade aan apparatuur. Dit heeft ook het bijkomende voordeel van een verhoogde efficiëntie: de motor verbruikt minder stroom en blijft koeler.

Het programmeren van de P80360 drive gaat moeiteloos via een intuïtieve grafische gebruikersinterface en programmeertaal die te vinden zijn binnen het Kollmorgen Space softwarepakket. Dit softwarepakket is gratis te downloaden op de Kollmorgen website. Met deze hulpmiddelen kunnen engineers gemakkelijk simpele punt-tot-punt bewegingen creëren en gekoppelde bewegingssequenties. De functionaliteit van de P80360 programmeersoftware maakt een externe PLC of indexer overbodig voor enkelvoudige asbewegingscontrole. Dit resulteert in een reductie van de totale systeemkosten.

Motor Wizard assistent

Bovendien bevat de Kollmorgen Space software een Motor Wizard. Deze assisteert gebruikers met Kollmorgen stappenmotoren om hun machines sneller operationeel te hebben. Het enige dat vereist is, is het invoeren van de initiële profielsnelheden en acceleratietijden.

Alle P8000 serie drivers profiteren van Kollmorgen’s support en expertise, variërend van stappenmotor en driver selectie en dimensionering tot hulp bij installatie en probleemoplossing. Alle drivers hebben bovendien CE, RoHS en REACH certificeringen.

Wat betreft compatibiliteit: de P80360 stappenmotor driver is geschikt voor alle stappenmotoren met een fase-stroom tot 3.0 Arms. Het is de ideale keuze voor labelmachines, indexeertafels, CNC-machines, XYZ portaal systemen. Denk hierbij aan 3D printers, verpakking, medische laboratoriumapparatuur, pompen en vele andere toepassingen die zowel simpele punt-tot-punt bewegingen als gekoppelde bewegingssequenties vereisen.

Ross McMillan, vicepresident van engineering bij Kollmorgen, deelde zijn enthousiasme. “De nieuwste driver in onze P8000 serie verandert de spelregels voor engineers die streven naar de hoogste precisie en controle in een stappenmotor systeem. We zullen in de nabije toekomst nog meer stappenmotor drivers introduceren met interessante functies, dus blijf op de hoogte.”

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie