Openbaar Ministerie start strafrechtelijk onderzoek Tata Steel en Harsco Metals

Tata Steel Nederland schonere lucht strafrechtelijk onderzoek schoonvegen schepen CO2-reductie

Het Openbaar Ministerie is een strafrechtelijk onderzoek naar de uitstoot van Tata Steel en Harsco Metals in IJmuiden begonnen. Dat meldt het OM woensdagmiddag.

Strafrechtelijk onderzoek

Justitie meldt een strafrechtelijk onderzoek te zijn gestart naar het ’opzettelijk en wederrechtelijk in de bodem, lucht of oppervlaktewater brengen van gevaarlijke stoffen. Met als mogelijk gevolg gevaar voor de openbare gezondheid’, zo is aan de bedrijven gemeld.

Omwonenden en belangengroepen hebben afgelopen maanden om een strafrechtelijke vervolging van de grootste staalmaker van Nederland gevraagd. Harsco is op hetzelfde terrein partner van Tata Steel bij de verwerking van eindproducten van de staalproductie.

Dit besluit volgt volgens het OM weer op de aangifte die advocaat Bénédicte Ficq namens ruim 800 personen in de omgeving en een aantal rechtspersonen zoals belangenorganisaties is begonnen tegen de genoemde bedrijven.

Tata Steel zegt in een reactie opnieuw het Openbaar Ministerie medewerking te verlenen, terwijl het blijft investeren in verbeteringen. Het staalbedrijf ’ziet de resultaten van het onderzoek met vertrouwen tegemoet.’

Bron: De Telegraaf

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie