Online praktijk leren voor Nederlandse maakbedrijven

Proces- en maakindustrie Nederlandse maakbedrijven meeste cyberaanvallen Bedrijfstransformatie

Shared academy ten behoeve van online praktijk leren voor Nederlandse maakbedrijven

Nederlandse maakbedrijven veranderen, technologische ontwikkelingen volgen elkaar snel en we leven anno 2021 in een digitale samenleving. Hierdoor verandert de inhoud van banen, taken én daarmee ook de benodigde skills. Volgens het onderzoek van World Economic Forum zal tegen 2025 maar liefst 50% van alle werknemers omgeschoold moeten worden door de toename van o.a. nieuwe technologieën.

Nederlandse maakbedrijven willen wel investeren in scholing en de ontwikkeling van hun personeel, maar ze weten niet goed hoe? Men loopt tegen een aantal belemmeringen aan:

  • Ze willen hun medewerkers scholen zonder dat hun klanten daar hinder van ondervinden en/of ze omzet verliezen. Immers om- en bijscholing gaat op kort termijn ten koste van de productiviteit, en die staat al onder druk.
  • Het is lastig om snel mensen beschikbaar te hebben die direct inzetbaar zijn. Veelal is er een interne bedrijfsopleiding nodig voordat nieuwe medewerkers en stagiaires op niveau én inzetbaar zijn
  • Door de waan van de dag is het lastig om de ontwikkelingen in de technologie bij te houden.

Om deze belemmeringen op te lossen heeft Brighter Orange in co-creatie met onderwijskundige- en technische experts een adaptief online leerplatform ontwikkeld. In Nederland is er géén soortgelijk aanbod is met eenzelfde schaalbaarheid wat inspeelt op de hard én soft skills van vandaag én morgen. Het platform en leeraanbod is specifieker dan algemene cursussen en het gaat richting maatwerk, maar is schaalbaar op meerdere mkb-bedrijven en de specifieke rollen binnen deze Nederlandse maakbedrijven. U kunt het zien als een ‘shared academy’ voor de industrie.

Brighter Orange draait momenteel pilots bij maakbedrijven en ook Avans gebruikt het voor de minor Factory of the Future op het Brainport in Eindhoven. Daarnaast is dit initiatief in dit voorjaar ook in de top10 van Nederland geëindigd (van de 231 projecten) voor de MKB!dee subsidie. Brighter Orange en het leerplatform is geboren uit dit project en is per deze zomer een zusteronderneming van Cadmes B.V., Smart Industry ambassadeur en software leverancier.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Dossier - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.